måndag 17 maj 2010

Fortsättning....Bangkok krigszon

Moew, min kära vän i slummen, ringde för en stund sedan. "Du har väl köpt mat så ni klarar er minst en vecka?", frågade hon. Gulliga Moew hon tänker alltid på andra....

Idag är är både förskolan och resten av Baan chivit Mai stängt....troligen resten av veckan. Moew berättade att det redan började bli svårt att få tag på mat där nere. Gatuförsäljarna som själva köper allt på den stora marknaden i Klong Toey får inte tag på varor så de har inget att sälja. De har ingen möjlighet att hålla sig med något lager utan handlar in vad de behöver dag för dag. Så när marknaden inte har varor.....så har inte nudelförsäljaren något heller.
Det innebär att de som i vanliga fall bara lever på 40-50 baht har svårt att få tag på mat i den prisklassen. Att handla på Tesco/Lotus är inget för dem, alldeles för dyrt.
Moew hade i alla fall handlat hem så de skulle klara sig....men vi pratade om de som knappt har till maten när de jobbar....nu tjänar de inte något. Jag vet inte hur man gör på BCM men jag tror nog att de får lön som vanligt...men det dröjer kanske så
Moew och jag bestämde att hon får en pott med pengar av mig....projektpengar...och att hon använder det till mat åt dem som inte har pengar att köpa för. Hoppas nu att banken är öppen så det funkar med överföring....annars måste jag åka ner till henne.


Sommarlediga barn som skulle börjat skolan idag.
Thaiskolorna börjar ny termin denna tiden på året.Barn nere vid Victory Monument......ber "Snälla buddister sluta slåss"

Jag tänker på de barn och kvinnor jag träffade när jag tog fotmassagen i protestområdet för
en månad sedan.....Då sa den ena kvinnan till mig..... "jag stannar här så länge det behövs, om jag så ska dö" Då tog jag det inte så allvarligt, men nu känner jag en stark oro för att hon verkligen medade vad hon sa. I tidningen läser vi att man har evaquerat kvinnor, barn och äldre till ett tempel i närheten, men det är många som stannat kvar också " Det spelar ingen roll vad som händer, jag kommer inte sluta att demonstrera", säger en kvinna. "Våra vänner har dött för vår skull så vi kommer aldrig att lämna detta för vår egen säkerhets skull" "Ingen vill backa, alla slåss för samma sak" "Jag känner ingen rädsla för döden." citat Bangkok Post

1 kommentar:

  1. Hej Annika och alla andra! Har5 just skickat en slant. Eg. avsedd för Foom, MEN mat till de som behöver käns just nu viktigare. DU bedömer vilket hål slanten behövs bäst i!

    SvaraRadera