söndag 2 maj 2010

Nytt projekt....utbildning

Jag som tänkt dra ner lite på min hjälpverksamhet.....har istället fått ett nytt uppdrag.
Nän - en ung, fattig, ensamstående mamma i slummen. Vill sååå gärna bli frisör eller jobba med skönhet-behandlingar. Alla vet att jag har en massa kontakter här i Bangkok så det är kanske inte så konstigt att hon vill att jag ska hjälpa henne.


Så i fredags fm tog jag en sväng till mitt stamställe...Panipa. Stället där man känner sig som Gulliver....när alla gulliga flickor pysslar om en, ibland kan man ha både 3 och 4 pysslande omkring sig.
Hur ska man bära sig åt för att få jobb på en sån salong? Vilken utbildning rekomenderar man? kan man få jobb som lärling? Jag pratade med Panipa, ägaren själv och hon gav mig namn på en bra yrkesskola....så nu har Nän redan varit där och skrivit in sig. Tyvärr har skolan lov ytterligare 2 veckor. Efter ca 6 månader kan hon sen söka jobb på salong.

Jag har lovat att hjälpa Nän med ev. kostnader för utbildningen. Sen kommer hon också att få en liten summa varje vecka. Men vi har bestämt att det blir avdrag direkt om hon stannar hemma utan vettig anledning.

Wasana har äntligen fått sitt kylskåp.....nu slipper hon kånka hem stora isblock för att hålla Fons medicin kall. När huset var färdigt....frågade en kompis....om det behövdes pengar till något mer. Så när han hörde att hon inte hade kylskåp, då fick vi pengar att köpa ett.
Nu har Wasana valt ut det mest gräsliga kylskåp jag någonsin skådat....men det sa jag ju inte till henne. Av säkert 20 olika modeller, de flesta grå eller vita, så valde hon en helt obeskrivbar grööön färg.

3 kommentarer:

 1. Smaken är som baken delad och tur är väl det hihihihi/S

  SvaraRadera
 2. är inte det lite typiskt thai att just välja konstiga färger på sin inredning ;-)

  Stina

  SvaraRadera
 3. Thailändare vill ha färg i tillvaron. Även andra möbler, sådana som vi kanske tycker är stilfulla i träfärgat ska gärna ha gälla färger. Jag tror att de blir glada av färg i tillvaron.

  SvaraRadera