onsdag 9 juni 2010

Äkta vara....eller made in......

Det är inte många prylar i mitt hem som har något speciellt värde för mig...
och det är skönt. Går något i kras så sörjer jag inte det minsta utan kan faktiskt tycka att det är bra att det rensas ut lite ibland.

Men några saker har jag faktiskt som ändå betyder något speciellt....bland annat ett gammalt höganäs-krus som min mamma köpte för 1 kr när hon var i 15 års åldern. Detta krus har fått följa med mig på alla platser jag har bott och nu står det här på min köksbänk i Bangkok.
Höganäs krus är för mig....lika svenskt som en dalarhäst.

Så gissa om jag blev besviken när jag i lördags var ute för att handla.....fick se flera lastpallar med....ÄKTA HÖGANÄS-KRUS...på Sukhumvit soi 26 i Bangkok!!!
Där rök den illussionen om vad som är riktigt svenskt......snyft. Jag kommer inte att bli förvånad den dag jag hittar dalarhästar i China town.

Det är bara att inse....det finns inte mycket av det vi räknar som svensk tillverkat som fortfarande är det.En nästan 60 årig kruka som luffar runt i världen....Äkta Höganäs Krus.....made in Thailand. Rea 35 baht....knappt en tia.

3 kommentarer:

  1. man kan tydligen hitta precis vad som helst i Thailand- Bangkok .....

    SvaraRadera
  2. Ja, det tror jag faktiskt man kan. Å snart kommer du hit och kan shoppa loss om du har lust...men jag tror du är en klok människa som hellre ligger under en palm med en god bok än att fara runt bland kopi,kopi

    SvaraRadera
  3. Ja, kopiorna är väl svåra att komma ifrån nu... Hittade precis in här, fin och intressant blogg!

    SvaraRadera