tisdag 15 juni 2010

ett lyft för mina ettor...

Nu vågar jag nästan tro på att Airport-linken ska öppna "på riktigt". Det har varit mång turer hit och dit om när den ska öppna och vem som ska "ha hand om et".


Från början lovades det att den skull öppnas förra året i augusti....men nu verkar det ändå som att det mesta är klart så i augusti i år kör man nog för fullt hoppas jag.

Stationen Hua Mak ligger bara 700m från lägenheterna så det gör ju en stor skillnad
när man kan ta sig in till centrum på 10 min, istället för 30-60 min med taxi beroende på trafiken. Plus att det förstås också är såå mycket bättre för miljön.....

Jag prov-åkte sträckan idag. Nu kör man gratisturer varje dag fram till det officiella öppnandet. Läs Bangkok Info om ni vill ha en bättre rapport om Airport-Rail-link.Tåget stannade på Hua Mak stationen så jag passade på att knäppa ett foto
från tåget......lägenheterna ligger i hyreshusen bakom mosken och till vänster ligger
Samitivej Srinakarin Hospital.Det kryllade av poliser på perongen vid Phaya Thai de hade provåkt sträckan precis före ...så det kändes tryggt att kliva ombord.
Förresten var det flera säkerhetskontroller på stationen också innan
man kom igenom grindarna så det ska nog vara säkert.
Jag tror att det kommer vara många som väljer att ta sig till och från flygplatsen
med detta snabbtåg.....då vet man precis hur lång tid resan kommer att ta och slipper
åka flera timmar i förväg bara för att vara säker på att man ska hinna fram om det
skulle vara trafikstockningar.

3 kommentarer:

 1. Spännande - jag vill också provåka där NU, snyft! Kram

  SvaraRadera
 2. Otroligt smidigt också om man har sex-sju timmar mellan två flyg. Då hinner man ju verkligen in till stan för några timmars shopping utan att vara orolig att fastna i något trafikkaos på väg tillbaka.

  Ja du Annika, jsut nu är sommaren här hemma som allra allra underbarast. Det är så mycket som blommar nu, det är grönt och vackert. Lite kallt bara. Till och med för att vara Sverige :o)

  SvaraRadera
 3. tror nog inte du redan vill till Bangkok, Susanna.

  Suss....ja det blir ju perfect...en runda till MBK och sen tillbaka till flygplatsen.
  Bara en vecka kvar sen ska jag också till Sverige och lukta på blommorna och rulla mig i gräset....och kanske klippa det någon gång.

  SvaraRadera