söndag 17 oktober 2010

Tyg, tyg.....

Tre gånger har jag varit i Chinatown denna veckan....för att köpa tyg, band
och galgar. Jag kan ju inte påstå att jag gör det enkelt för mig, eftersom det fortfarande är vegetarisk festival där och därmed extra trångt.

Dessa killar förbereder sig för att bli ett dansande lejon......jag satt på trottoaren på motsatt sida och åt nudelsoppa. Där hände det mycket annat.....en krock bara några meter från mig. Nästan samtidigt som kvinnan som lagade maten gallskrek och hoppade högt när en stor råtta sprang under nudelgrytan......hungern försvann och lejondansarna hade jag redan glömt bort.
Snabbt fick jag med mig mina inköp.....1 rulle bubbelplast 50m, 1 tygrulle, 4 boxar med galgar
och stack därifrån. Men det innebar att jag var tillbaka där igår igen.....för att kompletera med ytterligare 80m tyg......till galgarna.
Gårdagskvällen tillbringades utanför Bangkok hemma hos Kickis mysiga föräldrar. I Sverige bjuds det ibland på 7 sorters kakor.....här bjöds det på 7 sorters mat!!!! Allt lika gott.....förutom
att Som Tam smakade lite speciellt......kolla kickis blogg så förstår ni varför ;)

1 kommentar:

  1. GRATTIS till dig Annika för en super-idè, som blev HÄNG PÅ-projektet! Att det är LYCKAT framgår av alla dina besök i China Town, för galg- och tygköp!! Många, många fler än jag och mina vänner måste ha HÄNGT PÅ. Hoppas att bollen fortsätter att rulla: att ännu fler beställer galgar för att ha själva i garderoben, för att ge bort och inte minst för att ge Klong-Toey tjejerna en inkomst!

    SvaraRadera