måndag 18 april 2011

Ur askan i elden.....

Aldrig mer ska jag säga något om lugnt Sonkranfirande....huwa vilket vattenkrig vi hamnade i lördags, Hugo och jag. Eftersom Hugo har långledigt och alla kompisar är bortresta så passade vi på att göra en kort backpackersresa till koh Samet bara han och jag. Buss, färja och billigt boende....ett äventyr i sig självt. Allt var fullbokat så efter minst 10 "fullyboked"....så fick vi ialla fall tag på ett rum. Inget 5 stars precis men 2 sängar och fläkt i taket....fullt beboligt.Efter 2 dagar på ön fick vi båda nog och bestämde oss för att åka över till fastlandet.....helt ovetande om att världens vattenkrigsfestival pågick i Ban Phe. Vi försökte få en taxi att köra oss mot Laem Mae Phim....men det fanns inte en taxi att få tag på....alla var lediga för att leka.Till slut förbarmade sig en kvinna, hon tog både Hugo och mig på motorcykel och körde genom värsta krigszonen....helt idiotiskt...jag vet, men det gick inte fort. Efter några km blev vi avsläppta vid en resturang, men ångrade oss och gick ut för att lifta vidare....en kvinna med mc och sidovagn som plockade tomglas blev vår nästa chaufför. Så kom vi ytterligare några kilometer men insåg att det var ingen ide att fortsätta utan bättre att vända tillbaka.Då fick vi lift på flaket hos en vattenkrigande familj......3 generationer, de tyckte det var väldigt kul att ha oss falanger på sin sida.
Jo, jag får väl erkänna att det faktiskt var ganska kul....första timmen!! sen hoppade vi av vid en restaurang för att äta....det slutade med att vi hyrde rum där också. Hugo krigade vidare medan jag nöjde mig med att titta på:) 07:00 i går morse tog vi bussen hem från ett ännu sovande Ban Phe....

4 kommentarer:

 1. Det låter som om ni fick ett riktigt äkta nyårsäventyr!!

  SvaraRadera
 2. Vi glömmer ALDRIG nyårsfirandet i Bangkok,
  en högtid som måste upplevas för att förstå !! Kalle och Kajsa har inte varit med om något roligare, än ialla fall...........det var 9 år se´n !!!
  Massor av kramar från fam. Andersson

  SvaraRadera
 3. Vilket otroligt nyårsfirande! DET kommer ni aldrig att glömma! Känns bra att ni är hemma igen och får vila ut!

  SvaraRadera
 4. Haha Annika gömde du dig i buskarna ;)

  Kram
  Från Hoks faddermamma =)

  SvaraRadera