onsdag 1 juni 2011

Mor & dotter

Idag hälsade jag på hemma hos Fon och Wasana. Jag kom mitt i morgontoalett-bestyren så jag väntade utanför en stund. Fon blev tvättad och pudrad och fick på sig ett tunnt svalt linne. Nu är det HETT i Bangkok och idessa trånga gränder känns det nästan som luften kokar. Efteråt lägger hon Fon direkt på kakelplattorna på golvet eftersom det blir svalast så.

Wasana berättade att hon fått ta Fon till sjukhuset för några dagar sedan...hon hade väldiga problem med andningen och fått syrgas tills hon blev bättre. Eftersom Fons ryggrad är helt missformad den sitter mer sidan av överkroppen än ryggen... så lungor
och andra organ hamnar ju också fel.Nu var Fon mycket bättre och som vanligt blir hon glad när det kommer någon på besök.Vit som ett lakan blev Fon,Wasana snålade verkligen inte med pudret. För puder är det som gäller,både som solskydd och för svettuppsugning.
Samma är det innan barnen på BCM förskola blir upphämtade på eftermiddagarna....då blir de pudrade så de ser ut som små spöken i ansiktet.
Själv har jag också lärt mig gilla puder. Mycket bättre än lotion, som bara gör att man blir ännu klibbigare i detta klimat.


2 kommentarer:

 1. Förmedlar genom dig stora kramar till Wasana och Fon!
  Kramar också till dig!

  SvaraRadera
 2. lilla hjärtat,vilken tur att hon är bättre nu!!
  jag tänker varje dag på Fon och Wasana..och lite extra nu när det är så varmt hos er.
  roligt att du snart kommer hem angabanga.jag har två som vill ha vita lyxgalgar,men hanna kanske har.ska fråga henne.
  ha det så bra det går i värmen..

  här hemma är det också varmt o gott nu,härligt!!
  kram mimsan

  SvaraRadera