torsdag 8 december 2011

Tappa upp glöggen

Hemkokt Glögg.....den bästa tycker jag. Inte så söt utan bara kryddig och go. Nu ska den hällas på flaskor och sedan njutas både varm med mandel & russin eller kall med några isbitar.


Billigt rödvin, russin, kardemummakärnor, nejlikor, kanelstång, apelsiner, brunt socker......som bara sjuda en stund....sen får det stå och dra några dar innan.....

...... jag  spetsar till den med lite vodka....i år fick det bli  Litchi & Hallon vodka! Undrar om man vågar bjuda gubben???

4 kommentarer:

  1. Åh, det låter jättegott! Jag erkänner att jag aldrig har gjort egen glögg - men någon gång ska jag...

    SvaraRadera
  2. Det där låter riktigt gott - måste nog prova! Jag tycker att Systemets glögg är alldeles för söt. Tror nog att du vågar bjuda gubben - han blir säkert förtjust!

    SvaraRadera
  3. Skål och gu´tår!

    SvaraRadera
  4. Ja, Du är ju en av de få som vet hur maken blir - då han får en sup.. Pilsk eller våldsam.. Eller både! Spriten ("vodkan m.m.") på bilden, ska man inte bjuda någon på!

    Erik Öst

    SvaraRadera