torsdag 24 maj 2012

Besök på Suan Plu Woman project

I början av  veckan gjorde jag, Lian och Desiree ett spontant besök på ett annat kvinno-projekt i Bangkok. Suan Plu woman håller till i området Suan Plu, vid en av sidogatorna till Silom Rd. Tidigare var detta ett slumområde där människorna bodde i hyddliknande bostäder men vid en brand för 7 år sedan förstördes hela området och där har nu växt fram ett mysigt område där det händer mycket. Hjälporganisationer som funnits där i många år har fortsatt att driva sina projekt och ett av dom är Suan Plu women som drivs av en organisation från New Zeeland. Bla tillverkar de Spa-produkter under namnet Yon Jai....och det var just det som fick oss 3 att göra ett besök där.
Både  Lian och Desiree är intresserade av konceptet tvålar och krämer med naturliga dofter, och utan en massa tillsatser. Lian är här i Bangkok på inköpsresa.....så hon har redan recepten klara. Men ville gärna ha tips om vart hon kan få tag på ingredienser och förpackningar
Tee...en kille som snällt svarade på alla deras frågor om innehåll och inköpsställen, är son till en av kvinnorna som jobbar i projektet ända sedan det startade för mer än 10 år sedan. Tee har tack vare det fått studera och är snart klar med sin universitetsutbildning....han drömmer om att bli läkare en dag!! men inser att han inte har någon ekonomiskt möjlighet och att han redan har varit priviligerad som fått studera på universitetsnivå vilket inte är många förunnat i hans omgivning.

Grytor med tvålmassa...puttrar ständigt


Varenda doft skulle testas.....tror
hon fastnade för lotionen med vanilj och honung!


Lian fastade för de fina förpackningarna.....några av kvinnorna tillverkar först pappret av naturmaterial och efter det gör de boxar i olika storlekar. 

Två lördagar i månaden finns Yon Jai;s fina produkter att köpa på Thai Craft Fair på Jasmine Tower i korsningen Sukhumvit soi 23.....nu på lördag är det dax igen. Klar jag ska dit.....denna gången är det en work-shop där man får testa att göra armband av tidningsremsor....

6 kommentarer:

 1. Åååå då missar jag det igen... vi har gäster på lördag attan också!!! Tvålar hade jag velat köpa och ta med hem till Sverige, hade tänkt ta ett gäng galgar också med hem, vet du om man kan handla spaprodukterna någon annan dag än just på lördag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan handla åt dig om du vill....annars kan man handla vissa produkter direkt i deras lokal vid Suan Plu.

   Radera
 2. Armband av tidningsremsor...jag måste säga att jag är imponerad bara av att komma på idén!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ¨är otroligt fina och faktiskt mer hållbara än man kan tro....jag ska lägga ut lite bilder på bloggen.

   Radera
 3. Vilken kreativitet! Minns faktiskt att vi som barn gjorde just armband och halsband av.. Klippte remsor och rullade dem "som gifflar"..

  SvaraRadera
  Svar
  1. det är nog något liknande...dessa liknar också gifflar....min svägerska blev så förtjust i mina armband så nu är det den enda present hon önskar sig i 50 årspreset i morgon....billigt och bra;)

   Radera