torsdag 13 september 2012

Födelsdagskalas x 2

Igår på Tyra-dagen fyllde jag år...inte mycket att fira kanske men jag vill fira att jag fortfarande är frisk och mår bra, det är ingen självklarhet,  min mor blev inte äldre än vad jag är nu....och för mig känns det nu som jag är "mitt i livet" Igår kväll bjöd jag in några goda vänner och vi åt gott och hade trevligt till långt in på småtimmarna.

Idag var det dax för nästa firande....nere i slummen. Varje år denna veckan har vi alltid födelsedagskalas ihop. Anledningen är inte bara att jag fyller utan Pen, Suay, Ploy och Jip fyller också nu i dagarna.


Så gott som alla i Häng På projektet var där för att fira. Bara Suay och Wasannas syster saknades.
Pizza är dyr falangmat....så det är inte ofta de äter. Fast när jag ser deras pizzabitar dränkas i ketchup så funderar jag på om de inte kan ta vilken bröbit som helst och doppa i sån där röd sörja....för det kan väl ändå inte smaka mycket annat än Ketchup??  De är roliga, har redan tingat nästa års födelsedagskalas....då ska vi äta kyckling från KFC!!! Snacka om fram förhållning.

I morgon måste jag ta en tur till China town.....nu är alla sugna på att göra galgar igen!!

6 kommentarer:

 1. Grattis Annika!!
  Va roligt att ha födelsedagsfest tillsammans!!
  Ja visst är det härligt att få vara frisk och kry..Minns din goa härliga mamma som dog alldeles för ung..
  Här hemma i svedala är det höst nu..men ännu så länge ganska sköna dagar med sol och hög frisk luft..hoppas det fortsätter så ett tag till..!
  Va rädd om dej! kram Mimsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att sitta och äta ihop efter att ha packat galgar det är toppen...jag tror jag ska lära dom hur man kan göra egen långpannepizza så fort vi får en spis i huset.
   Ja lilla mamma....man får tänka att hon hann att sprida så otroligt mycke glädje den korta tid hon levde och den får vi ju fortsätta att glädja oss åt. Samma känns det nog för dig också fast dina syskon var ju mycket yngre när de dog. Vi får leva på fina minnen...kram

   Radera
 2. What's wrong with Five Star Chicken - Gai haa dao?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget fel....jag hade 100 gånger hellre ätit, stans bästa kyckling!!
   Annika

   Radera
 3. En av mina vänner i Sri Lanka har "turen" att fylla år i april, då jag oftast är där. Traditionen är att vi då går på restaurang och hela familjen inkl farmor, ingifta m fl är med förstås. Årets höjdpunkt för denna familj, som de ser fram emot hela året. Jag gläder mig också åt att se dem trivas. Det är samma meny varje år, mixad grilltallrik, som ingen orkar äta upp, utan resterna tas med hem till nästa dag.
  Barbro gick bort alldeles för ung och sådant tog mamma väldigt hårt. Hon hade ju förmånen att få vara med och dessutom relativt frisk tills hon var nästan 92, men kände ju att alla försvann runt henne. /Gudrun

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det trevligt med såna här fester...men jag hade nog fördragit att ta dom till ett buffeställe utanför deras kvarter men det funkar ju inte när de handikappade barnen också måste få vara med.
   De var väldigt goda vänner våra morsor....mamma skulle fyllt 74 om någon vecka...åren går fort 19 år sedan hon dog...

   Radera