fredag 26 oktober 2012

Praktikanterna har flyttat in....

i morse anlände Caroline och Linda,  två Linköpingstjejer som valt att lägga sin praktik här i Bangkok och på så sätt studera olika organisationers hjälpverksamhet på nära håll.
Efter en "smooth" start hemma hos mig, med ett dopp i poolen och lite frukt. Så  begav vi oss sedan ner till Klong Toey 70 rai, och installerade dem hemma i Moews nyrenoverade....Homestay.
 
 
Jag är säker på att de kommer att trivas bra....både med rummet och med väninnan. Sen hoppas jag förstås att de ska känna att de får ut så mycket som möjligt av sin praktikperiod....det finns mycket som de både kan hjälpa till med  och iaktaga.

 
dbidde inget stort badrum som jag hade trott....men bidde en liten toa. Idag har färgen till väggarna bestämts....det ska bli gult

12 kommentarer:

 1. Inget handikappsbadrum till den lilla mamman. Hon verkar inte så rörlig, men man kan alltid hålla sig i väggarna......eller sätta upp lite handtag.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Handtag ska det bli....men tyvärr så är det en envisa lilla tanten som inte vill ha större eller bekvämare badrum!!

   Radera
  2. Man brukar säga att det är svårt att lära gamla hundar sitta......eller att få gamla damer att inse sitt bästa. Vad har Sunvieng för skostorlek.....vi reser till Bangkok i slutet på november....kan kanske ta med lite galgar tillbaka till Göteborg.

   Radera
 2. Tjejerna önskar jag, och tror att de får, en bra tid i ett annat sätt att leva! Och Sunnvieng-mor får sol i toa-utrymmet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjejerna har det bra....fullt upp hela tiden. Vi har utökat budgeten för bygget....så nu ska det bli kakel på både väggar och golv ochtro det eller ej, men tanten har gått med på en riktig sitt-toa!!!

   Radera
  2. Hokus, pokus..funkade inte!
   Annika, Annika..Tänk om jag hade kunnat trolla ner min gamla helt oskadade toa, badrumsskåp, handfat.. Eller varför inte en hel container för också alla grannars...

   Radera
 3. Vilken spännande upplevelse för dessa tjejer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är väldigt glada över att de tagit chansen att få bo och jobba i slummen några veckor.

   Radera
 4. Vad roligt! De kommer garanterat att trivas. Hälsningar Stina

  http://swethaiparadisebloggen.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. de stortrivs...Moew och hennes döttrar är en bra värdfamilj...dagarna försöker jag se till att de har fullt upp att göra.

   Radera
 5. En gul liten toa är bättre än ingen toa alls - blir säkert jättefint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig....och den ser faktiskt lite större ut för varje dag som jag tittar in!!

   Radera