lördag 16 februari 2013

Hur en lön kan förändra....

den 15 innebär löneutbetalning för galgarna....jag har börjat bli lite mer tuff när det gäller att ha bestämda datum på utbetalningarna...tidigare var det i stort sett så fort de gjort några stycken galgar. Då försvann pengarna lika snabbt som de fick dom och ingen hade egentligen någon koll på vad de hade använt extrapengarna till. Nu är det mer ordning och Moew fortsätter att "predika" hur viktigt det är att spara till sina barns utbildning....och till lite större saker man behöver.
Igår...var det två glada tjejer som hade något att visa....de hade köpt sig varsin I-pad, något som de länge längtat efter, nu hade de sparat tillräckligt för att kunna köpa. Nän berättade att Moew har sagt att man ska inte ha en massa "dåliga" spel utan man ska bara ha spel som "lär ut" något...så nu får Näns döttrar lära sig engelska...A.B.C och  Ploy höll med...hon ska också låta sin son använda ipaden till att lära sig saker. Förhoppningsvis lär de sig själva lite engelska också!!

Ploy hade något annat att berätta också....hon har fått ekonomiskt stöd till sin son Hok under några år....men nu tycker hon inte att det behövs längre eftersom hon tjänar ganska mycket på att göra galgar. Istället vill hon att det bidraget nu ska hjälpa ett annat litet barn i slummen....en liten kille som bor i fosterfamilj eftersom den unga mamman är psykiskt sjuk och inte klarar att ta hand om honom. Jag tycker det är otroligt stort av Ploy att tänka så som hon gör....istället för att bara fortsätta att ta emot bidrag så ser hon att det finns andra som behöver hjälpen bättre....sånt här gör mig glad :)
Det var tuffa timmar i lokalen igår kväll, Nän och hennes yngsta dotter tog en liten nap bland tygstyckena som vi klippt till!!

6 kommentarer:

 1. Ipad = världen, säger de som har, så jag gläder mig åt tjejernas glädje över apparaterna.För
  några år sedan jag mötte Ploy första gången (Ban Chivit)..vilken resning och vilket leende sedan dess. Vilken tjej! Duktg hantverkare och så stort att hon vill att slanten ska gå till den lilla pojken i fosterfamilj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ploy har verkligen förändrats mycket under dessa år...hon har börjat att ta för sig av livet...har insett att allt är inte farligt även om det är okänt. Hon är en av dom tjejer jag bygger Hang on Hangers på idag...

   Radera
 2. Thailändare älskar SPEL i alla former, hoppas, hoppas att de inte bara blir Angry Bird! Å andra sidan så unnar jag dem lite avkoppling och det var bra gjort att spara ihop till något, väldigt bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att de kommer att spela både Angry Bird och annat...men jag håller med dig, klart de ska ha lite avkoppling också.

   Radera
 3. Jag älskar min IPad, mina barnbarn älskar att spela olika spel på den. Det finns massor av roliga och utbildande spel, men man behöver ibland lite hjälp med att hitta rätt spel. Klokt val av tjejerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar min också....och visst är det kul att spela ett spel ibland, men mest gillar jag att läsa på den.

   Radera