torsdag 12 december 2013

Lilla julafton...

Nu är det snart jul igen och jag tror att vi alla blir lite mer omtänksamma och generösa de här veckorna före.
Idag har vi varit och lämat av MASSOR av Hang On galgar hemma hos Thina....och vi gick långt ifrån tomhänta därifrån. Mamma Mia så mycket fina grejer vi fick med oss...allt från cyklar till Laptop och julklappar!! Så nog blev det lilla julafton idag alltid  ....

Tack till Thina och Emma med familjer! Läs Thinas blogg också


 
Ploy tycker det är så häftigt att få komma bort från slummen och se hur vi falanger bor. Så fort hon kommer innanför dörren hemma hos mig så dyker hon ner på en stor sittpuff och bara myser....likadant har det varit var än vi har bott.
 
Att få åka hiss en sådär 20-30 våningar är en julklapp bara det, tycker hon.
Vi åkte tuktuk....och vår chaufför skulle vänta medan vi lämnade och hämtade grejor....han lyckades visst gå vilse bland våningsplanen men sken som en sol för han fick med sig en stor kruka med planta i från trädgårdsmästaren!!!
 
en laptop...av bästa märke blev det lite diskussioner om....ploysan ville förstås ha den, men när jag frågade om hon skulle ta rollen som sekreterare förstod hon att det var lite tokigt. Hon kan varken läsa eller skriva....men ville ha den för att hennes son skulle kunna lära sig det. Vi löser det så hon får laptopen som Kristin skänkte oss för ett tag sedan och Moew som ska se till så bokföringen sköts får ta denna "Roce Rollsen"
 
Emma....som har varit lärare i den lilla klassen där Moew har undervisat thai under hösten, överraskade med en hel säck med julklappar som vi snart ska fördela bland alla barn som hör till kvinnorna i vårt galgprojekt.
 
 

 
Självklart blev Ploy överlycklig då hon förstod att ena cykeln skulle hon få ge till sin 7-årige son Hok. Moew hjälpte till att transpotera hem den på lunchrasten....välsignade mc sager jag bara!!
 
Den andra cykeln fick Oons lille kille....han som ni säkert sett i filmen då han ligger i hängmattan.
 


Ploy och jag var ute och sålde galgar igår....stor julbazaar på ett av hotellen i Bangkok. Sammanlagt var vi  90 olika knallar. Vi fick hålla till bland de andra charity grupperna, vilket är trevligt. Komersen var väl "sådär" men det är ändå givande att vara med. Nästa gång säljer vi säkert mer ;) när man inte har så mycket att göra så kan man ju fixa till det lite hos grannarna....Isan Weaving har superfina barnkläder i bomul....men fulaste galgar man kan tänka sig. Så vi fick fria hander att fixa till lite fint...vad tycks?

Vi har tryckt upp Hang On tröjor....men hoppas att någon snart dyker upp och ger oss en roligare ide om hur en t-shirt ska se ut, vi är öppna för förslag :)

2 kommentarer:

  1. Vilken gåvodag! God Jul! Föresten, vilka snygga galgar barnkläderna hänger på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. God Jul.... å så extrafina barnkläderna blir när de hänger på så fina Hang On galgar!!!

      Radera