tisdag 4 mars 2014

Nybygget är i full gång igen....

det är roligt att se att bygget har tagit en rivstart igen....järnbalkar, cement och polstenar trängs med 4 hantverkare på denna lilla yta....Snickaren är på topphumör även om det kanske inte ser så ut.
Jag berättade för Snickarns fru att min bror säger att det är svårt att få tag på duktiga snickare i Sverige.  Så nu står Snickarn redo att bli gästarbetare så fort han får en  inbjudan....nej, det är inget skämt, han kan åka så fort detta hus är klart! Hör av dig Mats!!Jag blev väldigt glad när jag såg att lärlingen inte var någon annan än Goo, en av tvillinggrabbarna som vuxit upp hos Wasana....han är förresten barnbarn till Snickarn och snickarns fru. Jobba är han ok med men fy tusan för att behöva vara med på foto, tycks han tänka ;)

Halva kostnaden är betald och nästa delbetalning kommer mina vänner i Vällingprojektet att fixa....sen får vi se, men då är det inte mycket som fattas.

länk till gamla inlägg om Nybygget

Vill också berätta att vår inneboende Mä ta kian, den kvinnliga ande som haft sitt hem i vår lokal, har flyttat.....och jag förstår henne, hos oss fick hon inte minsta uppmärksamhet....det var inte ens någon som såg till att hon hade vatten och röd fanta att dricka. Så efter stora påtryckningar från en granne....tillät vår hyresvärd att hon fick flytta för några veckor sedan.  Jag har varit och hälsat på....och tror att hon trivs betydligt bättre hos denna familj. Ni kan se trädstammen och kvinnostatyn längs bort i bilden.

10 kommentarer:

 1. Solen skiner över snickaren, lärlingen och välling tjejerna! Underbart att det skjulet ser ut att kunna bli färdigt. Snart!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fd skjul om jag får be ;) Nu kommer du ju hit lagom till taklagsfesten....det ska bli kul!!

   Radera
 2. Tänk att ni blivit av med mähät i hörnet. Kan man verkligen flytta dom så där utan vidare? Det skall bli kul att se hur bygget framskrider.

  SvaraRadera
 3. .....Mä ta kian ska det vara, jodå man kan flytta runt dom....denna kommer ursprungligen från Auythaya. Snart kommer en ny rapport från bygget...

  SvaraRadera
 4. Om jag får vara med på taklagsfesten, så blir det min andra i slummen! Första gången var när Wasanas och Fons hus fått krans på taket! Så snickar´n med gäng: jobba på. Jag kommer snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska gå bort och kolla hur bygget fortlöper idag....men först ska jag ner och smaska I mig något gott hos Susanna ;)

   Radera
 5. Det blev inte så mycket snaskande kära du men det får du ta igen imorgon. Åh, vad roligt att Goo är lärling det tycker jag också tjohooooo

  SvaraRadera
  Svar
  1. sparar mig ytterligare en dag....men I morn vill jag har Gott!!

   Radera
 6. netta 201400305 är det viktigt att anden har röd dricka och vatten, och hur vet man att de flyttat!! menar du att det är statyn som är anden?? få se om Mats har jobb vore kul!

  SvaraRadera
 7. friskt vatten och mat ska man ge sina andar varje dag....vill man blidka en kvinnlig ande så brukar röd läsk vara det vanligaste....fina kläder, smycken och parafym är andra gåvor som tros uppskattas. Statyn symboliserar bara anden....
  Mats brukar kunna fixa det mesta....så jag hoppas att han kan skaffa jobb åtminstone några månader ;)

  SvaraRadera