onsdag 26 mars 2014

Smålands TV på besök och Nybygget nästan klart!!

Det hjälper inte att "Årets Smålänning" bor och verkar långt från Småland....Niklas Sjögren lyckades ändå hitta fram till oss i Bangkoks slum. Det blev en spännande dag för både mig och de kvinnor som kommit till lokalen för att visa hur tillverkningen av galgar går till...för att inte tala om hur spännande det var för alla barn som skockades runt kamerorna när vi besökte "Nybygget". Filmen kommer att visas på SmålandsTV om 1-2 veckor....det ska bli kul att sen få visa tjejerna den, de tyckte det var så stort att få vara med i riktig TV. 
Tyvärr strejkade min kamera igår....så jag har bara en bild och den är på "räddaren-i-nöden" Göte som dök upp så lägligt med både kaffebönor och kamera....så alla bilder från husbygget är hans.


Den här snickaren är det fart på....jag blev riktigt överraskad då vi kom fram till nybygget. Nu är det mest finputs kvar....Tittut....flickorna är så stolta då de märker att vi kommer för deras skull....förhoppningsvis kommer de att få flytta in till helgen.


jag funderar på hur herr Murare ska göra när han ska putsa fasaden högre upp....stapla upp fler plasthinkar, kanske?


....snacka om grannar inpå knuten. Nybygget ligger så nära Wasanas hus som det bara går. 
Herr Snickare har sadlat om till Herr Murare idag..... 


Jag blir nästan yr....tur att barnen som ska bo här är vana vid brant trappa....några av stegen är bredare nu men hur det blir när det är klart....återstår att se. Vill inte lägga oss i för mycket....så att tänka på barnsäkerhet som vi västerlänningar gör kan man glömma.... 


Göte...min bloggande vän i Chiang Mai, har flytt den dåliga luften och kommit söder över. Jag fick kaffebönor som han själv varit med att plockat...de luktar ljuvligt så ser fram emot att smaka en kopp.
Själv fick han varken kaffe eller semla....vilket han hoppats på eftersom han planerat att besöka Susanna och F.A.B....men de var iväg på andra uppdrag.  
det är så fantstiskt  med alla de nya bekantskaper man får genom bloggar och facebook....

14 kommentarer:

 1. Så kul och intressant att komma mitt i TV-inspelningen. Tack för mottagandet och visningen av husbygget i labyrinten Klong Toey. Barfotasnickaren/muraren/målaren får väl göra en sista insats när all bråten kring huset är bortplockat (om det någonsin blir rensat).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det såg ju onekligen lite roligt ut....där målaren gått fram, inte flyttat på bråten som låg utmed husväggen utan målat där han kom åt!!

   Radera
 2. Oj! Här går det undan.. Är ju inte många dagar sedan jag var där.. Kul att se: fart och fräs!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. det känns så otroligt bra att detta hus äntligen ska bli klart....bygget startade ju för ca 3 år sedan!! voine voine

   Radera
 3. Synd att du missade oss Göte men vi är så rörliga, vi måste ju som bekant uträtta alla ärenden själva! Du hade det nog roligare hos A som var på plats med Smålands TV, att ringa innan är alltid bäst om man vill vara säker på att träffa oss :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Göte har lovat att komma tillbaka igen, om en månad ungefär så då hinner ni baka sju sorters kakor till fikat ;)

   Radera
  2. Bättre att vara rörlig än rörig, det kan vi vara rörande eniga om. Det räcker gott och väl med en gobit (du vet vilken) till kaffet om ca en månad. Ringer i god tid, men kommer förbi bara om du har tid.

   Radera
 4. Förstår att det verkligen rör sig omkring er!

  SvaraRadera
 5. Vi känner att vi lever....och det känns BRA!

  SvaraRadera
 6. Spännande med framsteg i byggandet. Ryser när jag ser trappan, verkar läge för att ha något mjukt längst ner, så ungarna landar mjukt. Hoppas att du får lov att ta några kort när de har flyttat in.....här är våren på väg med vitsippor under fjolårslöven och massor av tranor. Altandörren kan vara öppen dagtid så taxen Frida kan gå ut och in, det uppskattar hon. Det finns alltid någon främmande katt som skall jagas bort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja bygget kan äntligen summeras som lyckat....bilder kommer det att visas när de flyttat in.
   Härliga vårtecken du skriver om....längtar faktiskt hem lite smått när jag laser sånt..

   Radera
 7. Netta 20140328 kul att S.T kom ner till dig i Thailand och ville se hur det går till med galgarna, även du får ju vara med i tv hur känns det? det ser vi fram emot. Ja den trappen får man ta det försiktigt i," där får man inte ha ont i knäna" ja där kan man säga att man har grannen in på knuten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TV känns stort....och lite nervöst. Men reportrarna brukar ju ´vara duktiga så han har säkert fått ihop något bra. trappen är batter än en stege...som annars var alternativet.

   Radera
 8. Åh så spännande! Det skulle vara kul att hälsa på och se så fint ni har det :)
  info@neemees.com

  SvaraRadera