fredag 20 augusti 2010

kitung kitung, khun Annika

.....betyder saknat dig. Kan man bli annat än glad över att komma ner till slummen igen?
Det blev kramkalas och alla ville höra hur jag haft det på semestern.

Först träffade jag Moew som berättade att hon hade haft 3 amerikanska voluntärer boende hemma hos sig i 1 månad, som tack för det fick hon 1350 baht......knappt 400 svkr....inte utan att hon var besviken men nu hon kunde ändå skratta åt det. Hon hade nog hoppats på ett lite större tillskott i kassan....lönen är inte så fet ca 7000 baht i månaden.


De äldre på övervåningen tillverkade det snoddar till olika uniformer.....mest skoluniformer. Ploy,( hon med de dåliga tänderna eller numera nästan utan tänder) jobbar på och får mycket beröm för hon är så duktig. Fortfarande är inte alla tänder utdragna, men det kan inte vara många kvar. Jag ser fram emot nästa steg.....köpa tänder till henne.

Sunvieng berättade att han ska flytta och börja på en yrkesskola i Pattyatrakten.....2 år radio o tv-reparatör.....tror jag han förklarade (min thailänska har hunnit bli mycket ringrostig över sommaren)....skärpning Annika!!!
Kul att Sunvieng äntligen ska få hålla på med det han är bra på....håller tummarna att det går bra.

Foom.....hade stuckit på bio. När jag kom till hans skola i morse så hade hela klassen just gett sig av för att gå på bio.....han har ju fått byta klass och går nu tillsammans med 5-7åringarna och då händer mer saker. Jag kollade upp hans närvaro under juli o augusti och den var nästan 100% .
Hoppas hinna träffa dem i morgon så vagnen blir överlämnad.

6 kommentarer:

 1. Hej och välkommen hem till Sverige. Jag kan inte annant än ge dig beröm för dina engagemang. Jag önskar att jag hade haft lika mycket tid för sånt, men det kanske kommer.

  Kul att du gillar den nya sidan.

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka med ditt bloggande. Jag har saknat dina intressanta berättelser i sommar. Å andra sidan unnar jag dig ledigt./Gudrun

  SvaraRadera
 3. Härligt att du är tillbaka till bloggandet igen! Jag har saknat dig! Blir väldigt, väldigt glad över att Sunveign, (äntligen!?), får utbildning inom sitt drömfack!!! Blir också väldigt, väldigt glad över att så många (främst smålänningar) satsar så mycket energi på Fooms möjligheter! Kramar till dig! Som bryr dig och GÖR något!!!

  SvaraRadera
 4. Ha, ha Stina...skriver jag så oförståligt???
  jag är tillbaka i Thailand redan.
  Gudrun....jag är så glad att vi hann att ses när jag var hemma....nu tänker jag på dig varje dag jag inte har ngt att blogga om....stackars Gudrun nu blir hon besviken ;)
  Doris....hur mysigt är det inte att ha en vän som du,som känner de personer "live" som jag skriver om.

  SvaraRadera
 5. Treeeeee amerikaner för 1350bath - jag blir så arg så att jag hoppar!

  Fy, skäms på dem. Bäst att jag kommer ner och styr upp det ekonomiska sanrt, så får det inte gå till.

  Det är vad jag betalar henne med glädje för nästan 4ggr lektionstimmar á två timmar gången..........grrrrrrr/Kram S - tack för rapport

  SvaraRadera
 6. Psss...hon saknar dig jättemycket Susanna. Me2

  SvaraRadera