onsdag 16 mars 2011

dagens aktiviteter

Dagen yogapass är avklarat.....jag har äntligen kommit igång "på riktigt" igen. Nu har jag månadskort på Iyengar Yoga studion på Tonglor så jag har lovat mig själv att ta minst 3 klasser i veckan helst fler. Jag har hållit på med yoga till och från under dessa år vi bott i Bangkok men det har oftast bara varit privata klasser någon gång i veckan.....men nu är det annorlunda för på studion finns det ju många klasser varenda dag så då har man ju chans att välja den tid som passar bäst s[ inget utrymme för ursäkter.
För varje klass känner jag hur balans och smidighet förbättrats....jag känner mig starkare, gladare och längre!!!(har faktiskt vuxit 2 cm efter 50!!!)Egentligen så skulle jag introducerat en väninna hos min fantastiska sömmerska Khun Aom idag.
Men annat kom emellan så det får bli en annan dag istället.
Jag anlitar alltid henne när jag behöver något nytt eller något som ska lagas. (min symaskinstrampa brann upp för några år sedan och jag har aldrig fått tag på en ny.....annars kan jag faktiskt laga mina grejer själv ; ) Bernina om någon skulle råka ha en liggande)
Khun Aom är toppen hon syr allt från balkreationer till sofföverdrag. Inte för att jag har låtit sy upp så väldans mycket men det hon har sytt har jag blivit helnöjd med.
Någon som behöver en bra sömmerska som pratar bra engelska så kan ni kontakta mig.
Eftersom jag numera tillbringar så mycket tid hos tygknallarna i China town så händer det ju att jag passar på att köpa en bit tyg till mig själv också....så bli inte förvånade om jag går omkring i en klänning med samma mönster som galgarna du köpte.....den risken är stor!

Eftermiddagen ska jag ner till Helping Hands Second hand shop och träffa föreståndaren. Jag letar nämligen efter någon som kan tillverka stommar till barngalgar. Det låter ju väldigt lätt men så är det inte, jag har sökt med ljus och lykta länge nu. Fabriken som tillverkar vuxen galgarna....gör inte barnstl....spelar ingen roll hur många jag lovar att beställa. Så händer det inget nu så får vi väl köpa in en egen maskin...helt enkelt. Kanske någon som vet vart jag ska vända mig om jag inte får napp idag?

På tal om Helping Hands så känns det väldigt bra att sammarbeta med dem i olika projekt. Tidigare har vi hjälpts åt med bla noi Foom och hans skoltransport. Nu kanske det blir galgar. jag gillar verkligen sättet HH jobbar på och de verkar gilla vad jag gör. I alla fall är det vad Khun Pooh sprider till svenskarna som går på hennes matlagningskurser läs Jennys blogg, sånt är ju trevligt att få höra ibland.

2 kommentarer:

  1. Håller tummarna för att HH kan fixa tillverkning av barngalgar!! Återigen ett win-win, där fler i Klong Toey får vettigt arbete!

    SvaraRadera
  2. Yoga på! Visst är det Stefan som visar sin smidighet på den övre bilden?

    SvaraRadera