onsdag 10 augusti 2011

Back in town

Så där ja, det var den sommaren det!! Lika tröttsam och underbar som alla andra somrar jag spenderat i Björköbytrakten sedan jag blev utlänning för sådär 12 år sedan. Varje sommar kommer jag hem med en massa förväntningar om att jag ska hinna göra så mycket.....träffa så många.....vara så lugn och harmonisk och så blir det som vanligt....ett kaos både inombords och

runt omkring mig....men det är väl som gör att jag bara ÄLSKAR sommaren där.

Det har blivit mycket härlig tid med barnbarnen.....det gäller att ta igen allt man missar resten av året och helst hinna lagra lite till kommande.
Hanna och jag hade en helg för oss själva....bara hon och jag, det händer alldeles för sällan. Nu passade vi på när hon skulle avsluta tjejklassikern med att simma i Vansbro.Och så har vi hunnit med att döpa Eddie-Bo, Johan Franzen. Detta vid Nömmens strand en dag då vädret var härligt och sjön låg alldeles blank.

Min bror är en påhittig man, han fixade utflyktsdag för Hugo som fyllde 12.....åka mossatåget från Broby Torvfabrik....skjuta lerduvor....och avsluta med å-race på frigolitblock!!! Hur tokigt och kul som helst!!Åsså galgar förstås....över 200 set lyckades Stefan, Bosse, Lena och jag kånka hem i olika omgångar. Varenda galge är såld..... eller åtminstone levererad! Flera små mysiga butiker har runt om i landet har börjat sälja Häng på galgarna och i Katrineholm har Ingmar "sadlat om" från Eriksson till Häng På spridare.Bästa Doris satte sig t o m på tåget från Göteborg för att jag skulle få ännu en väska med galgar.....billigare än att skicka med post och mycket trevligare tyckte vi!Nu tillbaka i Bangkok.....här är det fullt upp med skolstart och nya rutiner för Hugo, jag försöker att vara så delaktig som möjligt....känner att jag har varit mycket dålig på det på förra skolan så jag ska bättra mig.
Galgar har levererats och fler kommer.....Moew fick pengar att köpa tyg och material för när jag åkte till Sverige, det har hon gjort också.....men inte för allt hälften har gått åt till sjukhusräkning för Sunviengs lilla systerdotter. Så här sa Moew när jag ringde -Men Annika, så hade du väl också gjort, de hade ju inga pengar och hon var så sjuk? Jaha....Moew blir nog den rätta att ta över....OM jag någon gång flyttar från Bkk ;)(har inte fått över alla foton från kameran ännu men det kommer lite mer bilder)


2 kommentarer:

 1. Det gjorde Moew alldeles rätt i!!
  Hoppas att jag snart får fler galgar, ska sälja varenda en till "ungarna" och deras mammor i Bangkok...härligt att se bilderna på alla kändisar:)
  Krama Hugo från oss och ge en spark i baken...ses "snart"
  Kramar Malin

  SvaraRadera
 2. Unnade Dig verkligen en sommar bland nära och kära hemma i Småland, men jag har saknat dina inlägg. Du vet ju det därmed beroende, men jag har ju fått lite mot abstinensen på Facebook. Känner igen det där med pengarna från Sri Lanka. Lycka till med ditt fantastiska arbete bland fattiga/Gudrun

  SvaraRadera