måndag 30 januari 2012

på Tuk-Tuk genom Bangkok

...med livet som insats, kändes det som. Jag var och köpte tyg i China Town. Välutrustad för en gångs skull....med både lilla dragväskan, ikeakasse och mina fotvänliga sandaler,(Hugo skulle dööö om han sett mig i den munderingen). Jag hade alltså planerat att ta båt och skytrain tillbaka eftersom jag visste att firandet av Chines New Year var i antågande och att det troligen var mer folk än vanligt ute och handlade. Men som vanligt var jag lite för ivrig i att välja tyger till nya galgar....så helt plötsligt stod jag där med åtminstone 200 m tyg....vad det väger har jag ingen aning om, men att själv forsla hem det var omöjligt. Efter 1 timmes försök och mutningar hade jag inte lyckats få tag på en taxi som var villig att köra så långt. Då insåg jag att jag hade inget annat val än att ta en Tuk-Tuk för 400 baht!!!Det är såda dagar jag saknar vår fd driver Khun Surapan mer än annars.


Undrar om vår lille tax-Lukas hade uppskattat en sådan här liten dress nu när han timat in sin "come back to bangkok" mitt i Chines New Year?

lyckligt hemma....efter 45 min skräckresa. det ska dröja innan jag ger mig ut på såna dumheter igen.

5 kommentarer:

 1. Hittade detta inlägget som jag trodde att jag publicerade förra veckan!!! Nu hamnade det ju inte rätt men jag vågar inget ändra....då kommer det väl bort igen ;)

  SvaraRadera
 2. Oj - det var väldigt mycket kassar det! Tur att du kom hem till slut.. Jag tror inte att Lukas skulle uppskatta en sån där söt liten dress i Bangkok, men kanske i Sverige? Han verkade ju inte uppskatta kylan så värst mycket...

  SvaraRadera
 3. Småler när jag läser...Filippa skulle älska att få åka Tuk-tuk såå långt, hon tjatar varje gång att vi åker för korta turer;=)

  Skönt att du kom välbehållen hem, väntar med spänning på galgar!!

  Kramar till er alla...

  SvaraRadera
 4. Röd Kina-inspirerad nyårsdress - Neej, säger han och nickar åt Beef Jerkyn som var ett klart bättre val!! Kram

  SvaraRadera
 5. Mycket tyg....idag var det dax för ännu en inköpsrunda. Men idag blev det taxi....med taxameter....väldig ovanligt.

  Skulle gärna ta med Filippa på tuk-tuk resa om det inte vore så farligt

  Att en hund gillar beef Jerky kan jag förstå men att Du...

  SvaraRadera