måndag 27 augusti 2012

Tvärtomretorikens mästare

.....är titeln på en bok som jag fick innan jag åkte tillbaka hit till Bangkok. Bokens författare Irene Wallin och jag är vänner sen många år. Vi jobbade ihop under min tid som fältassistent i Vetlanda och har sedan fortsatt att hålla kontakten. Irene är nu pensionär, en ovanlig sådan....tycker jag. Hon är inte den som håller käft när hon tycker något är fel i samhället....drar sig inte för att kritisera varken lokala politiker eller nuvarande regering.  I denna bok skriver hon sin syn på regeringens övergrepp mot sjuka och utförsäkrade. Jag har läst delar av boken...hoppat lite fram och tillbaka...för mycket politikprat för min del men jag kan inte låta bli att imponeras av hennes kamp att vilja hjälpa de som drabbats så fel i nya sjukförsäkringenIdag sändes en intervju med Irene på Jönköpings radion(jag lyckades inte med att lägga den här)
Boken har hon själv tryckt upp och finns inte i så många ex men jag tror det är lika bra att hon beställer fler....tror att det är många som läsa i alla fall om man ska tolka de som ringde in efter programmet.
Priset på boken är rättvist....politiker med höga arvoden 200 kr...."vanlig" löntagare 150 kr, sjukskrivna och utförsäkrade kan får den gratis!!


3 kommentarer:

 1. En ovanlig och rättvis prissättning på boken - borde kanske vara så inom flera områden!

  SvaraRadera
 2. Marinas inlägg hamnade bara i mailboxen.
  Hon skrev....Gillar det indexreglerade priset skarpt!

  SvaraRadera
 3. Har googlat både på titel och författare..utan att finna hur jag köper boken. Litar på att en +50i Bkk ger mig en tråd eller telefonnummer till Irene!
  Kram

  SvaraRadera