onsdag 29 augusti 2012

vilken morot!!!

Just i skrivandets stund.....sitter det 2 mycket förväntansfulla och nervösa flickor på ett stort flygplan mot Korea.  En dröm ska bli verklighet, Princess och Pinky 13 resp 8 år är på väg mot sitt livs äventyr....1 vecka i Seoul tillsammans med sin moster och kusin som bor där.

P&P får göra denna resa för Moew och hennes systerdotter vill "ge tjejerna en morot"
De vill visa att det lönar sig att studera hårt, och även om man inte själv har de  ekonomiska förutsättningarna så kan man gå långt.
Moews systerdotter Beow är ett bra ett exempel....hon fick nämligen ett stipendie för att studera i Seoul..... Nu har Beow bosatt sig där och har ett bra jobb.Moew har alltid varit helt bestämnd på att hennes döttrar ska inte ha det slitsamma liv som hon har....de ska studera....och det gör de. Båda är topp-1-elever i sina klasser och har samma strävan som sin mor...och far.
Nu har Moew tagit ett lån på BCM som hon ska betala tillbaka under de 2 kommande åren....det kommer hon att fixa. Tur hon får en liten extrainkomst från galgprojektet varje månad.Flit lönar sig... 

5 kommentarer:

 1. Det är ju alldeles underbart!

  SvaraRadera
 2. Så otroligt fantastiskt, heja Moew m.fl

  SvaraRadera
 3. Jag såg Moews bilder från flygplatsen....oj så stolta tjejerna var över pass och biljetter. Jag är säker på att de får en helt oförglömlig resa

  SvaraRadera
 4. Storslaget! Vilka upplevelse och erfarenheter för tjejerna.

  SvaraRadera