torsdag 7 februari 2013

F.A.B - Food Academy of Bangkok

...är namnet på mina vänner Susanna och Kims nystartade resturang-skols-projekt här i Bangkok. De kommer att handplocka några ungdomar från samma slumområde där jag har mina projekt. Jag känner att detta kommer att bli en fantastisk möjlighet för ungdomar som annars inte har så stor chans att komma ur det liv de nu lever...ett liv som ser ut ungefär på det sätt som deras föräldrar har gjort, om man inte får en sådan chans som Jip fick. Minimal skolutbildning, arbetslöshet, drogmissbruk, fattigdom. Ett projekt där dessa riskgruppsungdomar får en ny chans, där någon tror på dom och inte bara ser till vad de hittills presterat.

  Jag älskar denna typ av projekt....och har många gånger tänkt i liknande banor. Dessa ungdomar måste få en vanlig ADL träning....sånt som vi och våra egna ungar matas med från födelsen.....komma i tid, höra av sig om man är sjuk, vara hel och ren....och sen när man kan detta....det är då man är mottaglig för nästa steg. Utbildningar, finns det gott om även för den som är fattig men har man inte en grund att stå på så kvittar det nästan hur bra utbildning det är, det slutar oftast inte så bra.

Se bildspelet Susanna har gjort....och gör sen som jag HÄNG PÅ och hjälp dem att komma igång så snabbt som möjligt!!7 kommentarer:

 1. Jättefin film.....underbara bilder som talar om hur det verkligen är.....150 kronor, vart skickar vi dom. Borde finnas fler alternativ, tex, om man vill stödja en elev!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ni hittat kontonr....annars ligger det ute på deras Facebooksida nu!
   Sponsring av enskilda elever är en toppenide....det är jag säker på att man snart kan göra.

   Radera
 2. Hallå där! Tack! Vi ser fram emot att få sätta igång.. Just nu så satsar vi på att sätta en stabil grund för oss och eleverna. Bidragen nu är för att kunna bygga just den grunden.. Varteftersom kommer vi säkert ge Er möjlighet att stötta och suporta enskilda.
  Ni kan följa oss på bloggen: http://foodacademybkk.blogspot.com eller vår facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/foodacademybkk/edit/
  Mvh Food Academy Bangkok

  SvaraRadera
  Svar
  1. nu ska länka till er blogg på denna sida så då kanske man får be om att länka till 50+?

   Radera
 3. Tack Annika, du är min förebild!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. ....kul att man sått några frön, detta kommer att bli skitbra!

   Radera
 4. Annika och Susanna!!! Ni är fantastiska. Det är en ära att ha fått lära känna er.. Känner mig så härligt delaktig trots att jag oftast är på andra sidan klotet.

  SvaraRadera