tisdag 5 februari 2013

Hang on Hangers på väg mot en nystart

 
Jag känner att det behövs en nytändning i projektet och med det måste förändringar till. Målet är att kunna få en långsiktig stabilitet, öka volymen och kunna erbjuda några av kvinnorna en formell anställning. En anställning kommer bl a att innebära att sociala avgifter betalas och att de får en helt annan trygghet än de har idag. De kvinnor som kommer att erbjudas anställning i första hand är de som i dagsläge inte har någon annan anställning. För att öka försäljningen behöver vi kunna exportera. Fram till nu har vi varit helt beroende av alla "vänliga själar" som kånkat stora bagar med galgar till Sverige. För att kunna anställa , öka tillverkningen och exportera då behöver vi ta steget och startar ett företag. Det vi gör idag är i gråzonen för om det är lagligt eller inte och det börjar kännas olustigt. Att starta företag har varit på gång länge....men jag har velat fram och tillbaka, rädd för att dra igång något som vi inte ska klara av. Men nu är det slutvelat nu KÖR VI PÅ..."bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge".

För att ni ska få en uppfattning av hur det sett ut i Hang On Projektet  sedan starten så kommer lite siffror här....

ett 20-tal kvinnor har gjort galgar under längre eller kortare perioder.
Idag försöker vi erbjuda fler kvinnor som inte har en chans att hitta ett traditionellt jobb....handikappade, de som nyligen avtjänat fängelsestraff m fl.
För varje galge får de antingen 20 baht el 15 baht (barnstorlek).
De kvinnor som någon gång gjort galgar en hel dag har kunnat göra 24 st, vilket innebär att de nästan kunnat dubbla de 300 baht som innebär minimilön i Thailand.
Vi har fram tills nu betalat ut närmare 400.000 baht i löner....utöver det har galgprojektet  gett 900.000 baht, häften har använts i olika projekt, tandvård, preventivmedel, husbygge, renoveringar, utbildningar, utflykter mm,  hälften finns på kvar bank eller i utestående fodringar.

Vårt mål nu är att kunna dubbla försäljningen och trygga fler människors försörjning....
för att detta ska lyckas så behöver vi er hjälp och support mer än någonsin....alla tips mottages tacksamt.

12 kommentarer:

 1. Fantastiskt, att kunna försörja sig och samtidigt kunna vara hemma hos sitt handikappade barn eller för att man inte kan transportera sig själv. Att kunna bli anställd och känna tryggheten av att kunna planera för framtiden, fantastiskt.
  Vi kommer gärna att släpa galgar till Sverige, transporten kan ju vara lite knepig, dvs dyr om man inte kan få till ett avtal........
  Hatten av för för ditt och tjejernas arbete.
  Gunilla och Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kommer vi att se till att vi kan frakta galgarna via ngot speditionsföretag....men att ha vänner som forsätter att bära hem en del galgar är ovärdeligt. Kram

   Radera
 2. Låter som som ni kommer vara kvar länge än !! Jippi då kan vi komma och hälsa på igen å´bära hem mer galgar !! Och visst är det fantastiskt dä´ ni har gjort så här långt !!! kör på kram från din lillebror med fru

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom ni....det är alltid lika mysigt att träffa er. Jag försöker övertala Ingrid att komma hit och gå thaimassageutbildning så du kan få den servicen även på hemmaplan :)

   Radera
 3. Det låter ju alldeles fantastiskt! Tänk vad projektet har växt - otroligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är svårt att riktigt fatta hur en liten ide kan växa sig så stor....och förhoppningsvis kanske detta bara är början!

   Radera
 4. STORT grattis, det har du gjort alldeles strålande bra, KRAM

  SvaraRadera
 5. tack Sus....jag har inte varit ensam som tur är! kram

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att läsa om dina fantastiska projekt,du är otrolig kram syrran i Landsbro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är du också...kära syster.

   Radera
 7. 2,5 år, tror jag..., sedan den första kassen med galgar kånkades upp till mig! Ohoj, vad det har rullat på sedan dess! Många kassar och väskor!Blir så glad varje gång set blir sålda från mitt lager..
  Blir glad över vetskapen: Vilken skillnad HÄNG PÅ gör och kommer att fortsätta göra för kvinnor, barn och ungdomar i slummen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj,oj, så många kassar med galgar det har blivit.....ha helt tappat räkningen. Hoppas du hur värdefull du är

   Radera