lördag 8 februari 2014

Baby Björn för Baby Lom

Vi får fortfarande in en del babygrejer....bärselen som Malin skänkt gjorde stor succe. Ytterligare en sån här sele på ingående när Kia snart dyker upp....den tror jag Noan ska få till sitt lilla barnbarn. Vi har också fått 3 sulky som kommer att bli fantastiska presenter till de som behöver.
Jag har nog aldrig sett Ning så belåten som när hon själv lyckats knäppa på sig bärselen själv och stoppat ner baby Lom i den. Hon gick runt och sken som en sol när hon förstod att det inte var någon risk att babyn skulle trilla ur. "Nu när du har en sån bra sele så kan du gå hem istället för att be Ploy skjutsa dig varje dag," sa jag....och vips så försvann hon. Så nu får hon en skön promenad efter jobbet också!
Jin är en av de nyaste tjejerna i Hang On, hon går på universitet till vardags men är väldigt mån om att få jobba så mycket hon bara får. Varenda baht hon kan tjäna gör en otrolig skillnad för hennes familj. Vårt nya smyckeprojekt ....ett riktigt pilljobb men det bangar inte Jin för. 
Jag måste berätta att jag känner mig så glad när jag ser vilken ortroligt bra handledare Ploy är....hon visar och förklarar på ett jättebra sätt.  Att hon trivs men sin nya roll är ingen tvekan.

Vi har bestämt oss för att köra igång "Öppet Hus" på torsdagar....vad det innebär, vet vi inte riktigt ännu ;) 
Det kommer att få växa fram....det kan bli lite som det tidigare "stick-cafe"...ett ställe där den som känner för att komma och hjälpa till på ett eller annat sätt kan göra det....och där de som bor i slummen och är lite nyfikna på vad som pågår hos Hang On Hangers kan komma och bekanta sig....jag hoppas att symaskinen kommer fram någon gång likaså att det kläcks lite nya ideer på vad vi skulle kunna göra mer än galgar. Att bara komma och inte göra något går också bra... 

Mer om detta kommer snart.


12 kommentarer:

 1. Det är å kul att få nyheter om vad somm händer på HoH. Ning ser ut att vara en helt annan tjej än den Ning jag såg först hos FAB och sen hos dig. Lillkillen ser ut att må bra och selen klär henne. Blir lite sugen på att gå på öppet hus........men.......det är lie långt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som Ning mår lite bätter för varje dag....jobbet och vi är en viktig del av hennes vardag. Ni har ju varit på öppet hus hos oss nyligen....nästan iaf ;) önskar också att det var lite närmare ibland....ni är alltid välkomna!

   Radera
 2. JA, Gunilla har rätt, bara roligt. Våra dagar är ju oftast längre än 2 timmar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack båda 2.....ibland undrar jag om jag inte lever ett lite väl enformigt liv. Slummen ....China Town....äta och sova

   Radera
 3. Så härligt att se att gamla avlagda saker kan göra så mycket! Hoppas det slår väl ut med ert "öppna hus" - en jättebra idé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi kan skryta om att vi har en second hand affär också....där det mesta delas ut gratis. Idag har jag plockat upp en vattenkokare, en riskokare, gryta och lite annat smått och got....allt helt oanvänt!

   Radera
  2. Netta 20140209
   "Öppet hus" är nog en bra ide, kanske kan fånga nyfikna tjejer (unga mammor) som annars lätt hamnar snett och kan få stöd samtidigt kan hjälpa till på något sätt. Ja energi verka du ha gott om Anga + ett stort hjärta. Det är ett stort nöje att läsa bloggen

   Radera
  3. Hjärtat mitt är stort....men energin tynar bort mer och mer. Vid ett Öppet hus, blir det ju chans att få lite hjälp från andra med stora hjärtan ;)

   Radera
 4. Vad härligt att se Ning med bebisen i bärsele! Det verkar ju gå riktigt bra för henne! Kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska inte ropa "hej" ännu....men visst ser vi stora framsteg hos Ning.

   Radera
 5. Hejsan,
  Vi har en Baby Björn sele som är nästan helt ny. Vill ni ha den också?
  Hoppas att jag hinner titta förbi "Hang On Hangers" vid nästa resa. Blev bara Susanna och FAB förra gången…
  Mvh, Magnus

  mankan_persson@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. Hej Magnus,

  vi är inne i en babyboom just nu, så er Baby-Björn kommer väldigt lämpligt, Tusen tack!

  SvaraRadera