måndag 3 februari 2014

Sightseeing in China Town

 Efterfrågan på Hang On Hangers har ökat rejält sedan utmärkelsen förra veckan.....tygerna är i stort sett slut efter julens alla leveranser. Så det var hög tid för en ny inköpsrunda till China Town.
Dumt av mig att inte ens ha tanke på att det kunde vara stängt det var ju ändå Chines New Year ....jag trodde kineser jobbade jämt. I stort sett var varenda affär igen bommad så det blev varken tyg eller annat.... så vad gör man då? 
Hade Ploy fått bestämma så hade vi nog vänt och åkt hem hon klagade på ont i ben och fötter. Hon är verkligen inte van att röra på sig, tar mc så fort hon ska några meter. 
Moew och jag tyckte vi skulle ta chansen kika runt lite...i vanliga fall ser man inte de små fina templen som ligger inklämda i de smala gränderna, eftersom det står försäljare överrallt.  Några bilder från vår vandring i fredags.... 


En av de gamla fina affärerna höll öppet....


det var inte bara denna lilla flicka som sov gott innanför dörrarna till templet....hela familjen låg uppradade sida vid sida och sov middag....och vi ville inte störa utan smög vidare till nästa tempelHar man sett ett tempel har man sett alla.....Ploy kunde inte förstå varför vi skulle besöka så många ställen


vi kunde ju inte missa den fina kyrkan som ligger vid pier 4, hit planerar Moew att ta med sig sin familj på utflykt...nu vågar hon t o m att båten dit. Hon berättade att det var första gången hon åkte båt på floden....tidigare gånger hade hon inte vågat gå ombord. 


Kläder i guld.....fint ska det va!Till slut lyckades vi hitta ingången till detta tempelområde....och det var väl värt mödan


Detaljer från tempeltaket.....enligt vad vi fick berättat så var det Burmeser som stannat till och byggt här


Idag har vi firat Moew som fyller år......och i morgon ska vi ta en sväng till China Town igen!11 kommentarer:

 1. Netta! 2014023
  "Inget ont som inte har något gott med sig" Vilken vacker del av kyrkan, där kan man finna ro och harmoni kan jag tänka mig, Härligt med mycket färg skillnad på här där allt är i gråa toner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag önskar att du snart kommer hit så ska jag visa dig runt I dessa härliga kvarter. Vet att du skulle gilla det!

   Radera
 2. Så fint! Det var ju nästan bra att allt var stängt, annars hade ni säkert inte fått se allt vackert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja...det var det faktiskt. Idag när vi var tillbaka så sa Moew detsamma. Vi fick se så mycket som vi annars bara gått forbi för vi har inte sett att det legat ett tempel där.

   Radera
 3. Ibland kan det vara bra att allt inte blir som man tänkt sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut....det behöver man ibland ;)

   Radera
 4. De drar verkligen ut på firanden. Redan när jag var där i början av januari var det full fart i det jättestora templet Mangkon Kamalawat.

  SvaraRadera
 5. Dig är det som vanlig ordning på....lägger namn på minnet och så. Jag försökte verkligen komma ihåg namnet på det burmesiska templet....men som du förstår så lyckades jag inte så bra. Ska kolla på kartan om jag hittar namnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. San Jao Sien Khong heter templet....ligger vid Thai Harbour Department

   Radera
  2. Jag har ett knep; tar bild på tempelnamn, gatunamn, restaurangnamn osv. Det är mitt "minne".

   Radera
  3. Tack för det tipset....det ska jag ta efter!

   Radera