måndag 17 januari 2011

9 år i Bangkok, men inte.....

I lördags jubilerade familjen Jonasson, då var det precis 9 år sedan vi blev Bangkokbor. Aldrig kunde vi väl ana att vi skulle stanna här länge. Fast numera är det bara Hugo och jag som bor här på "riktigt". Stefan kommer bara hit varannat veckoslut. I helgen när han passade vi på turista lite....kom nämligen på att vi inte sett allt som man kanske ska ha sett, när man bor i Bangkok. Ett annat ställe som han kanske skull lägga upp på listan över ännu inte sett är......Grand palace!!!



Turistbåtarna på Chao Praya River är väldigt populära på helgerna, så mycket folk
så vi inte fick plats utan fick snällt vänta på nästa båt.





Ingen av oss har tidigare stannat och kikat närmre på det ståliga Wat Arun, gryningstemplet.
Vi klättrade uppför de branta trapporna gick ett bönevarv och sen ner igen. Wat Arun är faktiskt mycket vackrare på avstånd tycker jag.


En inte lika fullpackad båt men den gick i fel riktning.
När vi ändå var ute på floden så passade vi på att ta en runda upp till Kao San Road. Där har vi varit lite fler gånger men det känns alltid lika kul att bara"sitta där och titta på folk". Människor från hela världen och i alla åldrar gör att man känner sig riktigt hemma där. Funderar på att stanna kvar över natt nästa gång....det ligger många små familjevänliga guesthouse där.

2 kommentarer:

  1. Jag måste nog ge Bangkok en ny chans - stannade bara till ett par dygn på hemväg efter långresa för några år sedan.........Men det låter så spännande när du skriver om det - fast jag tycker det är jobbigt med storstäder........

    SvaraRadera
  2. Bloggläsarejanuari 18, 2011

    Vart arbetar din man?

    SvaraRadera