torsdag 12 maj 2011

en runda i slummen

Redan torsdag......veckorna går väldigt fort. Jag har kommit igång ordentligt med yogan igen försöker att hinna med minst 3 pass per vecka. Fast det idealiska vore ju att träna varje dag!!

På fm hade jag och bestämt träff med en ung svensk tjej som bor och studerar i Bangkok.....hon kontaktade mig efter att ha hittat min blogg och känt att hon ville veta mer om mina projekt. Jag räknade snabbt ut att jag kanske kunde be henne om hjälp med en del av de funderingar jag nu har om hur jag ska gå vidare med bla Häng På projektet....
bilda en organisation eller ett bolag eller fortsätta som nu? That's the question!!

Efter att vi suttit hemma hos mig och knaprat riktigt grovt svenskt knäckebröd, så tyckte jag att
det var lika bra att visa vad det är jag pratar om. Så vi åkte ner till slummen och BCM tittade runt lite där och fick höra allas förväntningar på tågresan som går av stapeln den 17 maj.....från Bangkok till någonstans söder om Hua Hin.....alla hade fått 200 baht i resekassa och biljetten kostar bara 120 så det blir mycket över till snacks och annat.

Vi knallade runt i de små gränderna.....först till Poos Cooking school, men det visade sig att hon denna dag var ute och lagade mat tillsammans med en grupp amerikanska kvinnor.
Då tog vi en sväng till Helping Hands högkvarter med förhoppning om att träffa på Anji som är den som driver denna verksamhet. Jag ville kolla upp med henne om hur jag ska gå vidare med Häng På projektet......där fick vi många tips och goda råd, nu är det bara att kolla upp om det fungerar ungefär lika i Sverige som i Australien där deras organisation är registrerad.
Makalösa Anji, hon är en sådan otrolig energipåfyllare.....bara en kort pratstund med henne gör
att man känner sig upprymd i flera dar. Inget verkar vara svårt för henne.

Man kan ju inte visa slummen utan att hälsa på Fon och Wasana.....Fon låg och sov under "tårtkupan" och Wasana satt tätt intill sin dotter och virkade....hur harmoniskt som helst.
Berättade för Wasana att på lördag kan hon vara beredd att se sig själv som filmstjärna....då ska vi nämligen förhansvisa filmen som Mikael och Max har gjort för Häng På projektet. Det blir en STOR DAG.....speciellt för de tre huvudpersonerna, Wasana, Oon och Ploy.

5 kommentarer:

 1. Fattar inget, vad hände? Skrev detta i torsdagskväll igår var det borttagit....nu är inlägget tillbaka igen!! Utan att jag har gjort något.

  SvaraRadera
 2. jag är jättenyfiken på filmen!!

  skönt att fon o wasana mår bra.krama dem från mej när du träffar dem nästa gång!!

  kram mimsan

  SvaraRadera
 3. Mycket spännande på gång (igen)! Håller tummarna för att "den svenska tjejen" hinner och vill ge HÄNG PÅ-projektet"ett handtag".
  FILMEN!!! Den ser jag mer än mycket fram emot!
  Kan inte tänka mig annat än att den kommer att ge suverän PR för team GALGAR!!
  Kram till dig och alla andra i teamet!!!

  SvaraRadera
 4. Jag ser oxå fram emot att se filmen!
  Åter igen Annika, du gör ett fantastiskt jobb :)

  SvaraRadera
 5. Kan ju säga, att jag har nu sett filmen, och som en totalt utomstående, måste jag säga att den var jättebra, den visar verkligen vilket bra jobb det är som görs! Fantastiskt!

  SvaraRadera