torsdag 15 november 2012

slutbesiktat

Nu har "gamla mor" då äntligen fått sitt nya badrum...riktigt nöjd och gladvar ho när jag hälsade på igår.Närhon märkte att jag tänkte gå därifrån så frågade hon, nästan lite ironiskt -ska du inte fotografera? Hon tycker väl att jag sprungit där i tid och otid och fotatnär bygget intet varit klart.


Halkfritt snyggt golv.....det som var köksdel och som skulle fått en fast bänk har nu blivit tvättrum, stå-toa-stolen är utbytt....mot en ny stå-toa-stol!! Ja, ja...huvudsaken att tanten är nöjd, det är ju inte jag som ska använda den!


Trappan in till huset är också nygjuten....jättebra blev det och det var det flersom tyckte, en av A-lagarna hade lagt sig tillrätta på trappsteget....han mumlade bara lite när Sunvieng försökte få honom att gå iväg.Idag har Viveca och Pia varit på besök, båda är storspridare av Häng På galgarna.....Viveca i Mae Phim och Pia i Malmö. Nu ville de ta chansen att se projektet och slummen "live" så under eftermidagen har de både buntat galgar, fått se hur det går till när tjejerna gör galgarna. Jag ville gärna visa dem Wasanas hus, som har kommit till genom tidigare projekt, men Wasana var inte hemma så vi knallade tillbaka, och vem möter vi inte då?? Wasana hade varit och försökt handla blöjor(styckvis) på en av välgörenhetsorganisationerna....där kan hon köpa för 5 baht blöjan. Tyvärr var det stängt idag så det blev inga blöjor, men Pia tyckte annorlunda hon tog fram plånboken och köpte en stor paket med blöjor till Fon....så nu slipper Wasana den utgiften några månader. Jag tror det kommer att gå ännu smidigare för de här damerna att sälja galgar efter att ha varit på plats och träffat flera av dem som gör galgarna.

4 kommentarer:

 1. Hurra! Väldigt kul att läsa om allt. Möjligen undantaget A-lagaren, men vadå, han såg väl vad fint trappsteget är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. när jag kom låg han med halva kroppen inne i huset men jag fick honom till att flytta sig lite....inte så trevligt om han bestämmer sig för att trappan nu är hans. Annars tänkte jag precis som du...

   Radera
 2. "Stå-toa-stol" - låter ganska praktiskt, men kanske lite besvärligt - om man inte är van vill säga. Huvudsaken är att tanten är nöjd! Fint verkar det ha blivit i allafall!
  Ha en fin helg och njut i värmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. den går nog att sitta på också...
   en bra helg til dig också, Monica

   Radera