onsdag 14 november 2012

Svenska företagare i Thailand

Ikväll har jag varit med på SweDish, (tidigare Scandeli, eller Scandalen som en del föredrar att fortfarade säga....en trist historia som blir svårt för de nya ägarna att ändra på.  Läs Kjällmans blogg )och en träff med svenska förtagare i Thailand. Anledningen till att jag hamnade där....vet jag knappt, men jag tror det var Cattis som tipsade och trodde jag skulle kunna ha nytta av att träffa den grupp.....som för dagen visade sig bestå av enbart män. Inte för att det på något vis gjorde kvällen sämre men jag blir alltid lite undrande....finns det inga svenska kvinnor som har företag i Bangkok???

Tyvärr dök bara hälften av de som anmält sig upp.....några var sjuka med de flesta bara uteblev. Lite ojust för dem som fixat mat, tycker jag. Det blev nog en hel del potatisgratäng och fläskfile över, man kan ju inte äta sig mer än...proppmätt.

Det blev en intressant kväll och det är kul att höra alla entusiastiska företagare berätta sin story.....och jag sa som det är....jag har inget företag eller ens en organisation, men det börjar nog bli dax att kanske fixa det, om galgprojektet ska få fortsätta att växa. En sak som jag inte tänkt på tidigare är ju att företagen skulle kunna köpa Häng På galgar i julklapp till sina kunder och anställda....och sen få göra avdrag för detta.
Nu är det väl lite sent,  men till nästa jul lovar jag att det ska funka ;)
Några bra kontakter knöts och jag känner mig nöjd med kvällen och glad att jag travade dit.


4 kommentarer:

 1. Bra idé tror jag nog att du har där...........

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...något fint som man alltid behöver och som är tillverkat på ett sätt som hjälper kvinnor att ta sig ur fattigdom.....Vad kan vara bättre att fåge bort i julklapp?

   Radera
 2. Finaste galgarna som julklapp, present och innovation i hemmet!!!
  Min skogstoa-kille med fru ska ha dem i extra gästrummet.. nästan som Julia Kopkonen. Men i Skåne blir det klädställning i trä för läckra galgar och gästernas kläder.
  God jul till dem och alla deras många gäster!

  SvaraRadera
 3. Härligt med träffen men synd att folk inte kom. Själv brukar jag ju vara enda tjejen men denna gång blev det Hong Kong istället.

  Vi kanske ses senare på bassaren idag :) om jag hittar dit :)

  SvaraRadera