tisdag 20 oktober 2009

Vildmarksliv


Pontus vår käre backpacker gjorde en resa i norr för 2 veckor sedan. Hans berättelser gjorde oss otroligt nyfikna. Så sagt och gjort vi bestämde oss för att se om det verkligen stämde att Cavelodge i Tham Lot var så bra som han sa. Cavelodge är en vildmarksresort som ligger mellan Mae Hong Son och Chaing Mai. http://www.cavelodge.com/ Vi bodde i en 6 kantig hydda med alldeles nytt badrum, på sluttningen ner mot floden.


Hugo var populär bland personalens barn .


Vi gjorde en utflykt till en närliggande grotta Tham Lot, en av de största i Thailand. Klättrade i de trånga gångarna och såg otroligt häftiga formationer. Långt in i tredje grottan ringlade en 2m ratsnake...så då var vi inte så tuffa utan vände om ganska snabbt!!


här är vi på väg ut ur grottan på en bambudraft.

Vi vågade oss på en kajak tur på floden..tyvärr fanns det inte en chans att ta några bilder. Annars hade det varit kul att visa alla vurpor som Stefan gjorde, 4 tror jag det blev...själv vupade jag bara en gång kanske för att jag hade turen att få paddla med en av guiderna. efter paddlingen ...helt genom blöta men på strålande humör..här tillsammans med en familj vi träffade på cavelodge.

I skymningen gick vi tillbaka till grottorna fötr att vara med om något väldigt speciellt. Miljontals svalor flyger då in i grottan...Stefan och en annan man var modiga att klättra upp i grottan så de såg ett fantastisk syn. videoklipp kommer snart.

2 kommentarer: