fredag 6 november 2009

att fylla ett hem....

Idag har jag spenderat nästan hela dagen med Wasana och Suraphan, vår chaufför. Han har fått vara tolk för att prata med myndighetspersoner så duger inte min thai. Dagens uppdag var att fixa ...vattenmätare, garderob och väggfärg.

Vi åkte till vattenverket, för att skaffa en vattenmätare. Tidigare har W delat med sin syster som bor i grannhuset...men nu är det slut med det...av ngn anledning....som jag kallar avundsjuka eller missunsamhet!!! Wasana hade med sig de papper hon behövde id- handlingar och adressuppgiften. Jag var mycket skeptisk till detta.... ett hus utan byggnadslov .. men Suraphan var säker på att det skulle gå....men icke eftersom huset ligger på mark i hamnområdet så är det de som äger marken så..det är bara att glömma, någon mätare blir det inte!! Så nu hoppas jag att systrarna kan enas om en vettig fortsättning.....annars blir det ett hus utan vatten.

Vi deppade inte länge utan satte fart mot ett stort varuhus där vi skulle titta på garderober...det blev bara en titt...för kvaliteen var ursel. Jag har lovat att leta vidare på andra ställen. Istället inhandlade vi........1 väggfläkt, 4 stora plastbackar, 2 vattentunnor till badrummet. Tunnorna kanske är helt onödiga nu om det ska strula med vattnet.

Att köra runt och fixa sånt här tar hur mycket tid som helst...särskilt om man är dum nog att välja en fredag. Fram på eftermiddagen började jag bli lite otålig innan vi hade uträttat vårt sista ärende... målarfärgen. Det blev inte turkost som jag trott utan ljusare blå...kan knappt hålla mig till måndag då jag ska inspektera resultatet.

1 kommentar: