torsdag 19 november 2009

Engelska lektioner blev stick-cafe

Under hösten har jag hållit i engelska lektioner för ungdomar och personal på Baan Chivit Mai i Klong Toey...djet sip rai, i ett av Bangkoks slumområden. Det är svårt att göra lektioner som passar alla, en del är bra på att lära sig och andra lär sig nästan inget alls. Jag har valt att använda sång och lek så mycket som möjligt. Även om många aldrig tröttnar på lekar som "Fruktsallad" och "Huvud,axlar knä och tå"...så har jag gjort det. Jag kände att det är dax för en förändring, så detta är mitt nya projekt i slummen!!en av de säkert 100 gånger som vi lekt "fruitsallad"......apple , banana, orange...Kia en av mina väninnor i Bangkok var genast med på min ide, om att starta ett STICKCAFE.....lite engelska ska vi väl kunna stoppa in mellan aviga och räta maskor. Så vi bestämde oss för att starta på momangen... med varsin plåt nybakade kakor,en burk neescafe och lite smått och gott drog vi idag ner till Baan Chivit Mai. En stor påse garn och 10 par stickor...och lite fundersamma på om detta skulle fungera. Skulle det finnas några som ville lära sig att sticka???

Så utanför BCM fixade vi till ett litet cafe...med hembakat bröd och kaffe. Idag bjöd vi... men nästa vecka räknar vi med att 2 av ungomarna ska få chansen att både lära sig servera och kunna tjäna en liten slant själva. Så veckan efter blir det 2 andra ungdomar som håller i cafeet. Meningen är att vem som helst ska få komma och slå sig ner och fika och även lära sig sticka om de har lust.
...oops det hade vi inte behövt oroa oss för det enda som begränsade antalet sticksugna besökare var, att vi bara hade köpt med oss 10 par stickor!!!
nästa gång är jag säker på att mc-taxi-föraren hinner greppa ett par stickor...han var mycket sugen på att pröva!

6 kommentarer:

 1. Ja, Annika! Det var en härlig syn att se alla sticka. Du kan ha lagt grunden för ett hederligt gammalt intresse. Trevlig Helg/Kram S

  SvaraRadera
 2. Måste bara säga, jättebra det du gör!!
  Kul att man hittade din blogg!

  Mvh / Danne

  SvaraRadera
 3. Annika!
  Innan jag lämnade Bkk den 17/11 berättde du om din kaféidé. Redan NU är den VERKLIHHET! Och jag säger kram och GRATTIS till ungdomarna!Du är en otrolig medmänniska!

  SvaraRadera
 4. Ja, det gäller att smida medan järnet är varmt....anledningen till att det hände så snabbt är faktiskt att vissa saker kan man bara inte förklara oavsett om man pratar thailänska eller inte....man måste visa vad man menar....och nu tror jag ingen av personalen är tveksam längre...likadant var det när vi skulle ordna första loppisen....ingen trodde att det skulle funka heller!!

  SvaraRadera
 5. Tur att du finns så att det händer något..;=)
  Stickor kommer nästa vecka...

  SvaraRadera
 6. Du är inte den förste som startar stickcafé !! I Lannaskede pastorat
  finns det ett redan.....jag vet inte ens hur man håller i ett par stickor! Så jag kommer snart och hälsar på !!

  SvaraRadera