tisdag 1 december 2009

Koh Samed & Sky High....del 1Första gången vi kom till Koh Samed var för 7 år sedan. Jag tror det blev kärlek så fort jag kände sanden mellan tårna .... det kändes som att komma till paradiset. Sedan dess har det blivit många resor dit...nu har vi slutat räkna, men det är långt över 50 gånger!! Had sai Keaw, som den största stranden på ön heter blev snabbt vår favoritstrand. Där uppe på norra änden låg SKY HIGHT, som förutom fantastiskt god thaimat hade den underbaraste personal vi någonsin träffat..... Då....hade de inga rum så vi bodde på lite olika ställen men vi tillbringade mesta tiden på Sky Hight eller på stranden precis nedanför. Här kommer lite bilder från "förr" i tiden,då vi trivdes som allra bäst där.


Ingen annanstans är sanden så finkornig..........ölen så god....havet så ljuvligt

...barnen så glada"Vi vill åka HEM till Koh Samed" sa barnen.
Helst ville de åka dit varje helg.... och leka med personalen på Sky Hight
vi föräldrar hade lata dagar på stranden ...

.....varför inte en massage?...eller leka på egen hand...här jag ska upp i det blå, flyga parachute!!

det har hänt mycket under dessa år...nu har turisterna hittat dit speciellt efter Tsunamin för 5 år sedan....stora hotell börjar växa upp...fast det ska jag skriva om en annan gång.

4 kommentarer:

 1. Hej Annika!

  Gillar din blogg och alla dina projekt. Du inspirerar verkligen! Jag och min sambo är nyinflyttade i stan och har lite frågor och funderingar som du kanske kan besvara. Om det är ok kanske jag kan skicka ett mail?

  Vänligen
  / Kicki Eriksson

  SvaraRadera
 2. Jag minns den tiden också - år 2000 var jag där för första gången. Det var mycket härligt och exotiskt.

  Tyvärr som du säger så har ön svårt att ta hand om alla turister som väller in på öarna.

  Det är egentligen inte fel på turisterna utan snarare att man inte riktigt vet hur man skall ta hand om alla besökare och allt skräp!! S

  SvaraRadera
 3. Hej Kicki, kul att du gillar bloggen och vad trevligt med lite nya bangkokbor. min mailadress jonasson_annika@hotmail.com

  Susanna....jag skräpet är ett verkligt stort problem på ön och inte bara där förresten...har just skrivit till vår lgh-ägare att de borde skaffa kompost och starta bättre sortering av soporna.

  SvaraRadera