Ända sedan vi flyttade utomlands har jag gjort egen glögg varje år.
Inte alls särskilt svårt att göra även om man inte har tillgång till
Santa Marias glöggkryddspåsar. Jag köper ett billigt rödvin, tillsätter lite
strösocker-kanelstänger-kryddnejlikor-russin-kardemummakärnor-rivet
apelsinskal+apelsinsaften eller hela apelsinklyftor.....och spetsar med
en skvätt vaniljvodka.
Nu står den där i grytan och sprider en ljuvlig doft i köket...
jag brukar låta glöggen stå och gotta ihop sig med kryddorna
minst 1 dygn innan jag silar och tappar upp på flaskor.
Fast jag var ju tvungen att provsmaka lite redan ikväll....den blir
minst lika god som förra årets. På fredag blir det glögg hos oss
välkomna...
Vad gott det ser ut och det smakar säkert ljuvligt också.
SvaraRaderaKram Stina
Tack, det skall bli gott mmmmm....
SvaraRaderakan nästan känna doften ända hit
SvaraRadera