tisdag 22 december 2009

Vår julgran

När jag var barn älskade jag att pynta granen....allt var tillåtet att hänga upp...mamma tyckte att en julgran skulle kläs med sånt som jag och mina syskon gjort själva...och med kulor som alla såg olika ut. När jag blev tonåring och såg att i vissa kompisarnas hus var granarna "stylade" då försökte jag få morsan att bara hänga röda kulor i granen ....men det gick hon aldrig med på....."en gran ska väcka minnen", tyckte hon.

Sen när jag fick egen familj och egen julgran...då började jag precis så stylat som inredningstidningarna visade...ena året röd kulor nästa år silverkulor...tjusigt tyckte jag då. Men när barnen kom hem med sina egna små julgranssmyckningar så var det ju helt självklart att de skulle hängas upp i granen...under skolåren hann det bli en hel del fina små grejer...och
fortfarande finns Johans lille papperstomte med lång, men bara 2mm tjock hals kvar i lådan med julpynt....och hade inte varit för att julpyntslådan plus allt annat från vårt svenska hem finns i en container någonstans i Sverige sen 10 år tillbaka....så skulle den lille långhalsade tomten, fått hänga på granens finaste gren år också!!

Nu har vi en 2 meter hög plastgran...faktiskt riktigt fin för att vara en oäkting. Jag provade att köpa en riktig gran första julen vi bodde i Bangkok....inte en enda av grenarna var tillräckligstarka för mitt julpynt...så sen har det blivit plastgran.
...och kulorna...ja, de kommer från Asiens alla hörn...Filippinerna, Kina, Indonesien, Indien och Thailand och resten är hemgjort eller köpt på IKEA.

2 kommentarer:

 1. Vilken vacker gran!
  Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Vacker lyster i plasten, kära du hihihi!!

  Men jag vet att - en äkta gran med barrlukt i Bangkok kostar 15000bath, detta är ju faktiskt recycling.
  Hoppas att jag hinner se den innan den packas ner.

  Många Krama och God Jul/Susanna

  SvaraRadera