torsdag 17 december 2009

var gör ni av era småpengar?

Nu är snart vår svenska 50-öring värdelös.....jag kommer inte att sakna den ett dugg, har aldrig riktigt gillat den där lilla bronsfärgade pengen. Nu blir 1 kronan minsta myntet ....omvandlat till thaibaht blir det "nästan" 5 bath. Tänk om thailändarna fick för sig att dra in ett enda av alla dessa mynt som finns här......10-,5-,2-, och 1-bahtare.....50-, och 25 - satanger (25-satagen kallas också salung) men det tror jag inte kommer att hända så länge vi bor kvar.....


Varken maken eller jag gillar en massa småpengar i plånboken så har jag hittat en lösning...som både passar oss och gör andra glada.

Plåtsparbössor......utplacerade här och var i hela lägenheten. Jag är lite snål...behåller alltid 10 baht-are själv...förresten försöker jag lämna småpengar i affären också så jag får sedlar tillbaka...fattar inte hur vi lyckas få ihop allt detta "skrot".

..och vad gör vi med dessa bössor... jag brukar lotta ut dem bland ungdomarna som jobbar på Baan Chivit Mai. I år har jag 1 stor bössa som väger 4,3 kilo!!!..(oj, oj...nästan så jag är sugen på att öppna och räkna....men då kanske jag ångrar mig och behåller pengarna själv;) och 4 små som är halvfulla...jag får väl hitta lite andra vinster också ....så alla får något.

1 kommentar:

  1. Vilken underbar sak att göra av småpengarna!!

    SvaraRadera