torsdag 22 april 2010

ge en finger och de tar hela handen

Torsdagseftermiddag = stickcafe i slummen. Efter 2 veckors Songkranuppehåll så var det dax igen. Lite dålig entusiasm var det till att börja med .....att sitta utomhus och sticka i 40 graders värme kan ju dämpa vem som helst. Men den sista timmen var det fullt av kvinns som var, om inte sticksugna så sällskapssugna. Hegge var tillbaka i köket igen och tillsammans med Ploy och Sunvieng lyckades de fixa 2 härliga smulpajer......som vi hjälpte till att snabbt få slut på.Det har hunnit hända en hel del på dessa 2 veckor som jag inte varit där.....

Boo, en tjej som tidigare jobbade på BCM dök upp igen....nu bor hon med man och barn i Surintrakten. Igår fick jag telefonsamtal att hon inte hade en enda satang till hemresan för sin dotter och sig...så hon behövde hjälp!!

Fooms mamma beklagar sig över att TVn som de fick i julas nu gått sönder.....och undrar om jag kan betala repartionskostnaden.....dumt att jag inte talat om att det jag ger bort....har ingen garanti!!

Ibland är det svårt att veta hur man ska göra......för att få dem att förstå att bara för att de tidigare fått hjälp så kan de inte komma och begära mer så fort de får problem.
Som tur är så är det inget jätteproblem, de flesta undviker att be om hjälp in i det längsta.....behövde bara skriva av mig lite.

1 kommentar:

  1. Men det är väl just så, du har varit deras ängel i nöd och vem skulle de annars vända sig till om de abslout inte har någon annan?

    SvaraRadera