onsdag 19 maj 2010

det kommer nära...

Nu känns det väldig olustigt att vara kvar här, röken tätnar runt omkring.....det brinner på många ställen nära vårt område. Mellan Asok o Ekkamai......Carrefour brinner på Suk 26 och och el och mobil nät stängs ner i vissa områden.

Jag har precis pratat med Yvonne som bor på soi 18 vid Rembrant.....de är utan el sedan mer än en timma och runt om ser de fler och fler eldhärdar.
En kollega till min man berättar att hans fru som jobbar vid soi 22 inte kan ta sig därifrån och mobilnätet är klippt och det finns inga taxibilar.....
Utegångsförbud från klockan 8 i kväll.....

Det känns inte säkrare att åka iväg nu när det blossar upp nya strider precis överallt. Vi stannar inomhus.

har pratat med både Jip och Moew nu och de hälsar att de mår bra men är mycket rädda. Det brinner inte i Carrefour utan i huset där tvs canal 3 har sina lokaler....nära området där de bor.

Fast det nästan bara är höga byggnader runt vår condo så ser jag rökmoln åt alla väderstreck.

9 kommentarer:

 1. Tycker synd om er. Usch vilken situation! Önskar jag kunde göra nåt, KRAM!

  SvaraRadera
 2. Snälla Malee....det gör du ju, det är ju tack vare dig som vi kan hänga med vad som händer runt kröken. din information är ovärdelig...många av de andra svenskarna här i Bangkok följer också din blogg nu.

  SvaraRadera
 3. Finns det ingenstans ni kan ta er? Jag oroar mig för din gata.

  SvaraRadera
 4. Hemskt Annika! Förstår att det är svårt att avgöra om man ska sitta kvar eller försöka komma ut ur stan. Blir det inte värre så är det ju säkrare att stanna.
  Vi håller alla tummar för er!!
  Kram
  Mikael, Annett och barnen (vi träffades på Samet
  runt 20/4)

  SvaraRadera
 5. Var rädda om er! Kram.

  SvaraRadera
 6. Hej Moster!

  Hoppas att situationen lugnar sig snart, det är inte alls trevligt att följa.

  Vi tänker på er /kramar Linus och Charlotte

  SvaraRadera
 7. Tack för all omtanke.... det känns bra att veta att man inte är ensam. Hoppas alla thailändarna också har någon som bryr sig....det behöver dom
  idag.

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Jag jobbar med programmet P1-morgon på Sveriges Radio. Vi vill ha med någon i programmet imorgon bitti (svensk tid) som pratar svenska och kan berätta om hur läget är i Bangkok just nu. Kan du tänka dig att vara med eller vet du någon annan svensk som är i Bangkok och kanske kan vara med?

  Supertacksam för snabbt svar, ring eller maila!
  Mvh
  Sofia Hallonsten
  08-7847190
  sofia.hallonsten@sr.se

  SvaraRadera
 9. Tänker på er hela tiden...ser och hör en massa hela tiden! Skönt att höra din röst igår...tänk lite på er själva nu också..=)
  Får vi höra dig i radio imorgon...?

  Kramar...

  SvaraRadera