torsdag 6 maj 2010

Up to you.....

Oh, vad jag är trött på denna fras.....jag tycker att thailändare använder den i alla sammanhang. Jag vet aldrig hur den ska tolkas...up to me, kanske.

För några veckor sedan, när vi diskuterade kurs-avgift för en tjej......jag frågar är det ok om vi betalar halva priset......up to you, svarar kursledaren. Ska jag tolka det som att han verkligen menar att det är tillräckligt? eller menar han att jag är snål som inte kan betala full avgift för henne?

Idag var jag den enda icke thailändare på stickcafeet. Jag kan väl erkänna att jag kände mig låg, huvudvärk och trött av denna envisa värme, (det hjälper ju inte ens att det regnar). I alla fall så tyckte jag att det var ett bra tillfälle att diskutera stickcafeets vara eller icke vara. Så jag tog Jip till hjälp och frågade vad de stickande tjej-damerna tycker. Tycker ni det är bra att jag kommer varje torsdag? Vill ni att vi ska fortsätta att ha stickcafe eller vill ni göra något annat?SVARET......UP TO YOU!!!! Jag ville bara ta mitt pick och pack och gå därifrån.....för mig kändes det som att det "spelar kvitta" för dom . Så när Jip förstod att jag tolkade det negativt så sa hon.....dom vill fortsätta men om du inte vill så förstår dom!!! Sant eller inte så kör vi på ett par gånger till....om inte annat så jag har något att göra ;) Jag blir aldrig klok på hur olika vi funkar.....men det är väl därför det är så spännande att träffa människor från olika kulturer.


Besök av candy-man....vem kan motstå en nytillverkad godisklubba??? Jag önskar att de kunde införa lördags godis i detta land......innan varenda unge förstör sina tänder.

Först eldade han lite i en plåtask och så smeten blev mjuk och lätt att forma till roliga slickepinnarHär är en mycket sugen kille.....han var inte lika söt när han senare hade ätit klubba och sen legat och rullat i smutsen.


nästan synd att ätas upp

Jip och mamma Pen...ser ut att trivas.

Vad hände annars på stick cafet i dag?......Lek skötte som vanligt sitt jobb att plocka fram bord, stolar, stickor och garn. Ploy vaknade framåt 3!!! och sen fixade faktiskt hon och Sunvieng en chokladkaka, nu bir säker Hegge glad.....Oi, Fooms mamma berättade att Foom varit sjuk sedan i tisdags.....det var den skolstarten, det. Moew var sjuk och ställde in S thailektion för första gången tror jag. Nän....väntar på att hennes utbildning ska börja och under tiden jobbar hon på Klong Toey marknaden och säljer....kycklingar...levande.


Ploy säljer chokad kaka til Jip

3 kommentarer:

 1. Det låter som om det är en kulturkrock...men även här hemma behövs en knuff i rö..n ibland!

  Hoppas att ni har det bra trots värme, rödskjortor o annat. Saknar dig!!
  Kramar....

  SvaraRadera
 2. Han är inte dålig luen !! Tur du tog hem honom fån BB, och inte lyssnade på Lotta... (en sån ful unge skulle hon inte vilja ha hem :)
  De vill ha ditt sällskap på stickcafeét, men målet är väl att de nu ska ta initiativet själva ?
  Hemma i Sverige är det en envis kyla istället,
  endast 5 grader o kalla vindar..brrr !
  Kramar
  Mats & Ingrid

  SvaraRadera
 3. Äntligen bakar de en kaka på egen hand. Det stämmer, jag blir glad!

  SvaraRadera