lördag 25 september 2010

utflykt med Moew

Vanligtvis så tar jag BTS och båt när jag ska till Chinatown men idag skulle Moew följa med och då tycker hon att man inte ska lyxa till det fööör mycket. Så det fick bli buss 4....inget ont om den det var t o m smidigare. Å så sparade vi ju en del.....nu kostade det bara 32 baht, hade vi åkt som jag ville så hade det kostat 40+14 för en person!!! HujanamejVäl framme i Chinatown så hamnade vi vid gatan med tygerna......efter 10 m hade vi handlat 70 m tyg och när den lilla soien tog slut hade vi shoppat på oss mer än vi nästan orkade bära, säkert 100m. Shoppande kvinnor ÄR SUPERSTARKA, som ni vet. Så vi lyckades få med oss 250 galgar också!!!! Så det blir inget gym för någon av oss i eftermiddag ;)

Konstigt men vi kvinnor är väldigt lika.....jag tror aldrig jag varit i Chinatown med en enda kvinna som gnällt att det är för varmt eller för trångt. Däremot har jag väldigt dålig erfarenhet av att ta med män dit.....men det finns säkert undantag, fast jag inte stött på honom ännu.


Man blir hungrig av att shoppa så vi for vidare till Khun Thongs lilla resturang. Khun Thong har jag känt sen jag kom till Thailand.....vi flyttade nämligen in hos henne när vi kom hit till Bkk.
Hon hade jobbat som maid hos familjen som bott i lägenheten före oss och vi hade inte hjärta att be henne flytta ut. Så Thong blev vår första maid, en blyg och försiktig kvinna som inte hade mycket tro på sig själv, men som var otroligt duktig som maid.
Men efter 1 år hos oss så fick hon jobb i utomlands och sen har det snurrat på....nu har hon kommit tillbaka till Bkk och insett att maidjobbet är inget för henne längre....hon vill laga mat.Så nu har hon ett litet ställe på soi 49 mittemot soi Oriental nere vid floden. Där hon utspisar massor av folk varje dag från sin vagn....och maten är precis lika god som jag minns den för snart 9 år sedan.

1 kommentar:

  1. Maten ser jättegod ut=)
    Calle hälsar att vi hann ju inte dit;=)

    SvaraRadera