torsdag 16 december 2010

en händig karl...

Jag hade bestämt träff med Bobbo och hans syster Ulla och deras respektive. Vi skulle ses på BCM, jag vet inte hur jag rörde till det men jag var iallafall den som kom dit sist...men det spelade ingen roll, de var redan i full gång med att prata med både personal och barn när jag kom. Nit, B:s fru är thai, vilket gjorde hela besöket mer intressant för då kommer man djupare i diskussionerna.


Alla älskar Lukas.....men han tyckte det blev lite för mycket klappande efter ett tag.

Jag hade bilen full av stora boxar med kläder som jag fått för att sälja på nästa loppis. Men jag har bestämt mig för att inte anordna fler loppisar på BCM....jag vet att kvinnorna där kan fixa det själva om de vill. Jag gav dem ett annat förslag idag....att de helt enkelt alltid har en klädställning utanför BCM och säljer lite då och då istället. De har ju ändå en liten resturangverksamhet där och nu har den utökats med ett litet smoothiestånd också. Får se vad de tänker göra....
Medan vi pratade och lekte med barnen....kom Bobbo på att han kunde fixa den trasiga halvdörren, som gör att inte barnen kan rymma. Dörren hängde på trekvart och det har den gjort en längre tid. Men där har ingen"brytt sig"den var ju inte helt trasig ännu!! Bobbo drog iväg och inhandlade det han behövde...skruvmejsel och skruv och satte igång ....det hann att bli ytterligare ett besök i järnhandeln för han behövde en tång också....ska bli mycket spännande att se om denna gåva till BCM finns kvar nästa gång något behöver fixas!!! Dörren hänger nu som den ska...tack vare Bobbo.Ulla och Nit fick en pratstund med Pasin, som bor på BCM sen ca 2 år tillbaka.
Hon har inga anhöriga som tar hand om henne så hon får bo där och får bättre vård
än vad hon skulle fått på ett äldreboende.

Vi tog en sväng hem till Wasana och Fon också. Fon var förkyld, så båda låg och vilade. Tack vare Nit fick vi en bra pratstund med Wasana....min thai räcker mest till att vara lite trevlig....man får inte veta så mycket ;) Wasana är en kvinna som ger ett gott
intryck på alla som träffar henne. En stark kvinna som man inte tycker synd om utan bara beundrar för hennes slit.

1 kommentar:

  1. hallå där borta!!

    du gav väl fon o wasana varsin kram från mej!?!

    här kommer iallafall en bamsestor kram till dej från mej!!(DEN ÄR SÅ STOR ATT DEN RÄCKER TILL ALLA I BANGKOKS SLUM OCH TILL RESTEN AV DIN FAMILJ INLK. sötnosen lucas)

    GodJul från mimsan

    SvaraRadera