onsdag 27 april 2011

Ingen bra dag...

Fast jag anade att det snart skulle hända så känns det ändå så trist.....våran goa maid Miet har fått ett annat jobb. Känns nästan som när barnen har flyttat hemifrån.....man är glad och sorgsen samtidigt!!
Anledningen är att hon behöver ett heltidsjobb för att få familjens ekonomi att gå ihop. Fram tills nu har vi varit 2 familjer som haft henne som maid men nu flyttar den andra familjen och hon vet att vi inte riktigt vet om vi ska vidare till Hongkong eller någonannanstans. Eftersom hon inte kan ett ord engelska så vet hon att jobb hos utlänningar, inte växer på träd, så nu när det nu dök upp ett heltidsjobb hos en annan snäll falang......så puschade vi faktiskt henne att ta det.
-Att bara sköta ett hushåll är ju så mycket enklare för dig, sa jag. Nu inser jag att det är precis vad jag också ska göra "bara sköta ett hushåll" .....och börjar redan oroa mig!!
Jag som inte NU får veckans dagar att räcka till allt jag vill göra.....hur kommer detta att bli framöver???

Fredag blir Miets sista dag hos oss....om hon inte ångrar sig. Sen är det nog slut med fina växter på balkongen, strukna t-shirts, någorlunda rena golv och allt annat som hon skött så bra. Men det är inte bara för jobbet som jag kommer att sakna henne utan ännu mer för den otroligt fina människa hon är och för alla våra pratstunder på thai hon har verkligen hjälp mig att hålla min simpla thailänska vid liv.

Maid problem = Expat problem... knappt jag vågar trycka på publicera knappen ;)

6 kommentarer:

 1. Hälsa henne att lycka till hos sin nya familj, tycker du gott kan stryka dina kläder själv men de kommer nog inte bli hälften så släta, hon är en riktig klippa på det och mycket annat! Hälsa från barnen också särskilt August som är "livrädd" för henne! Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Kanske är lika bra att vi aldrig skaffade någon maid, utan jag lever med ostrukna kläder och skitiga golv...känns mer som hemma då, liksom ;)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte heller någon maid och saknar ingen heller. Lite större punktinsatser av Miet har varit min räddningsplanka, trist.
  Tycker mkt om henne men hon kanske kan fortsätta med det även nu hmmmm....om den snälla falangen tillåter?

  SvaraRadera
 4. Hälsa henne med en stor kram fån mig och önska henne lycka till. Förstår att du kommer att sakna henna, men håller med Hanna...du kan styka själv;=)
  Kramar...

  SvaraRadera
 5. krama henne från mej!
  allt har sin tid..

  kram till dej också från mej!! när kommer ni till swedala?

  mimsan

  SvaraRadera
 6. Med din energi och förmåga att hitta lösningar, så kommer du på nå´t... och det kanske är en ny maid. Har länge undrat hur du hinner med allt TROTS maid.
  Kramar/Doris

  SvaraRadera