tisdag 19 april 2011

Rullstol för Foom

Lagom till Hugo Och jag stack iväg på vår minisemester dök M&M upp i Bangkok.
Med sig från Sverige hade de en liten rullstol som vi hoppas ska passa noi Foom.
Vi hoppas få tid att hinna göra ett besök på skolan som Foom går på och då också kunna överlämna "rullen". Passar den inte Foom så finns det många andra barn som är i behov av en sådan. Rullstolar för barn verkar vara sällsynt här i Thailand.Höglandssjukhuset Eksjö står det tryckt på rullstolen och Marie har fått flera gliringar på väg hit om att det skulle vara stöldgods....men så är det ju förstås inte. Jag kan lova att det är en bra rulle....Hugo har provkört den i lägenheten många timmar!!I eftermiddags tog Malin, Marie och jag rullstolen med oss och åkte till Sataban Saeng Sawang Foundation, specialskolan där Foom nu har gått ett helt år. Rullstolen blev en glad överraskning.....den lilla sulky han sitter i på skolan är inte bra och den fina vagnen han fick i somras används hemma. Jag trodde rullstolen skulle vara alldeles för stor men det var den inte alls.....lite support här och där så blir den perfect!!!Tack till ALLA som bidragit till att Foom nu har en sån bra rullstol.
Om ett år sådär har Foom och jag bestämt att han ska köra den själv.....antingen att han sitter i den och kör eller att han går och kör den framför sig.
Han har gjort otroliga framsteg på alla plan under det år han fått träning på skolan....nästan så det känns overkligt att det är samme kille.
Idag var han snabb att berätta att han nu har en flickvän....hon heter Pho. Sarfari Word resan berättar han också för alla om hur roligt det var och vilka djur han såg.+ att Annika och 2 andra falanger (utlänningar) var med, säkert lika ovanliga som djuren han såg!!
Denne lille kille kan få vem som helst att skratta!!

3 kommentarer:

  1. Helt underbart!!! Hoppas att jag får träffa honom om ett år när han går och kör den!

    SvaraRadera
  2. Jag förstår att Foom har flickvän, han är mycket söt och rolig som sagt.

    SvaraRadera
  3. Underbart i kvadrat!! Busungen har fått en rullstol och med hans kämparanda... och jag kan nästan höra honom bubbbla om utflykten till Safari World..

    SvaraRadera