söndag 8 maj 2011

Sunvieng

Igår förmiddag jag och Moew på shopping turne till China town ....synd att jag lånat ut min kamera för det skulle blivit ett bra foto när jag baxade in Moew i en taxi tillsammans med 500 galgar 200m tyg och en enorm rulle bubbelplast!!! Det hade inte gått att få in en enda kasse till!Själv tog jag en egen taxi ut till Chatuchak för att fortsätta i shoppingens tecken.Vi gjorde lite annat än att bara shoppa, Moew och jag....vi åt en god nudelsoppa samtidigt som vi pratade. Moew berättade att hon träffat hade Sunvieng när han var hemma i slummen under Songkran. Sunvieng har en cp-skada som gör att han dels har lite svårt med talet och med ena foten. (Han blev övergiven som baby....men har vuxit upp hos en ensam kvinna i slummen som tog hand om honom) Sunvieng trivs med utbildningen, men han oroar sig väldigt mycket för sin gamla mamma och de andra 2 i familjen. De har det väldigt knapert och S känner att han idag inte alls hjälper till med försörjningen ....tidigare tjänade han runt 120 baht om dagen och kunde lämna det mesta till henne. läs tidigare blogg
Moew peppar honom att han måste läsa klart dessa 2 år som utbildningen är. Hon försöker få honom att förstå att efter den kan han troligen få ett bra jobb och då kunna fortsätta att hjälpa
sin familj ännu mer.
Så där vid ett nudelstånd i China town tog vi ett enväldigt beslut:
Att börja sponsra Sunvieng..... så HAN kan fortsätta att ge mamman en del varje månad och förhoppningsvis unna sig själv något extra ibland.

4 kommentarer:

 1. Det var ett mycket bra beslut - han får verkligen inte hoppa av sin utbildning, hjälp!!

  SvaraRadera
 2. Goda värld! Sunvieng, som ÄNTLIGEN får en yrkesutbildning... Är vi tillräckligt många som vill hjälpa, så kommer det knappt att märkas i våra plånböcker! Jag är med!!

  SvaraRadera
 3. Oh, vilket bra beslut!! Hur kan man hjälpa till att sponsra?
  ♥ Helene

  SvaraRadera
 4. Tack tjejer..... både Moew och jag ska verkligen se till så han fortsätter att studera. Det blir tuffa år men om han kan fokusera mer på studierna och mindre på ekonomin så blir det nog bra.
  Doris....DU sponsrar med varenda galge du säljer åt Häng På projektet, det är sånt här vinsten ska användas till.
  Helene....antingen med en engångssumma eller månadsvis som en del väljer att göra.jag har svarat dig på mail.

  SvaraRadera