onsdag 7 september 2011

Nu bygger vi hus igen....

Ni som följde Wasanna och Fons husbygge för 2 år sedan, kommer kanske ihåg att då sparades en del av gamla huset. Wasanna inte tyckte hon behövde större än ca 40m2. Den gamla delen har stått kvar ca 15 m2 där har det bott olika personer bla Wasannas systers son och hans unga familj. Wasannas syster, som också tillverkar galgar har länge frågat om ett lån för att kunna bygga om detta skjul. Nu har vi lyckats sälja ganska mycket galgar och jag tycker det är dax för ett nytt projekt. Ca 30.000 baht kommer bygget att kosta, då blir det ett rum och toa på bottenvåningen, övervåningen kommer de att göra när de får råd.
För att hålla kostnaden nere har jag "lånat" ut pengarna...men jag räknar med att detta helt eller delvis ska tas ifrån det överskott som galgarna ger.Så här såg skjulet ut innan de satte upp några plywoodskivor som vägg och flyttade in.Så här såg det ut idag....jämnat med marken.


Någon form av ceremoni har de haft idag då de 2 första stolparna var på plats.
Enligt byggarna så ska stolparna vara tillräckligt starka....fast jag tycker de verkar lite tunna.


3 kommentarer:

 1. Håller tummarna hårt för att det gräsliga skjulet nu ska bli ett fint minihus. Är det samma byggare nu, som till Wasanas och Fons hus?? De gjorde ett toppenarbete.
  Lycka till!!!!

  SvaraRadera
 2. Har nästan inte hämtat mig ännu från att Wasana och Fon faktiskt har bott där åtminstone i nästan hela hennes liv.....
  Kommer snart och inspekterar!

  SvaraRadera
 3. Tänker som du Susanna, men ändå fattar jag inte att det bara är TVÅ år sedan byggstart för Wasana och Fon. Bara två år sedan jag fick den första kontakten med Annika och...sen har det bara rullat på... Och en av vinnarna är absolut jag!

  SvaraRadera