onsdag 9 november 2011

annat än vatten....

Jag gör det lite bekvämt för mig, länkar till bloggar där andra skriver om översvämningssituationen i Bangkok så idag blir det Susanna som bjuder på informationen. Idag öppnades Hugo skola igen, efter att ha varit stängd i 3 veckor (varav 1 lov vecka). Passade ju förträffligt eftersom  flera av Hugos svenska kompisar har varit här i Thailand.....men anledningen till att skolan är stängs är ju inte bra.


Vet inte hur det kom sig men jag sitter och längtar efter min favoriträtt....bitter beans with shimps in chilisauce. Så otroligt gott...och starkt....och thaiigt. Finns inte på så många ställen men jag har hittat den på en resturang på Emporium...inte på vanliga menyn, för där finns den inte. Men de har en speciell meny för....thai only....och tjatar man lite så tar de fram den. Men när en utlänning som jag beställer så varnar de så mycket så den borde nog vara döskallemärkt!!! Så det blir nog dagens lunch idag.

Efter maten ska jag ta en promenad bort till plåtslagaren och se om några av ljusstakarna som jag beställt till
advent är klara.


Ljustake med inbyggd solstickan ask....det blir årets nyhet på julmarknaden om några veckor.
plus de stora adventslådorna som blivit så populära.

 
Sen hinner jag nog med en sväng ut till Angas 1:or.....nu ringer det för fullt och många som fått sina hem översvärmade behöver annat boende. Än så länge verkar området där klara sig men jag läste igår att vattnet nu nått Hua Mak....så det är väldigt nära.

Nya köksmöbler har det blivit i ena lägenheten.....


En sväng ner till bageriet i slummen tänkte jag också hinna med framåt eftermiddagen....Moa skulle lära några att baka grovt bröd....då måste man ju dit och smaka ;)

7 kommentarer:

 1. Vilken underbar ljusstake! "Bitter beans" har jag missat helt och hållet, måste kolla om de finns att få ta på här.

  SvaraRadera
 2. Ser farligt starkt ut det där Annika! Och har du tid någon dag skulle jag hemskt besöka bageriet jag med, älskar ju som du vet allt som är bakat :)

  SvaraRadera
 3. Det är märkligt tyst om översvämningar och vattenmassor här hemma, så jag började nästan tro att den värsta faran var över. Men så är inte fallet förstår jag. Håller tummarna........
  Det där såg sagolikt gott ut! Kanske man kan få smaka det där i februari........

  SvaraRadera
 4. Nu blev jag också sugen mitt i allt soptänk....

  SvaraRadera
 5. Bageriet....jag vet jag inte riktigt om man kan kalla det ännu...men på sikt så ska det nog leva upp till namnet. Jag hann aldrig med att sticka dit så jag får min påse frallor leverade i morgon...ser jag fram emot

  SvaraRadera
 6. Läcker mat, läckra köksmöbler, läcker ljusstake...
  Gissar att du har designat ljusstaken!

  SvaraRadera
 7. Ser underbart gott ut...men jag håller mig till mina skaldjur men Calle & Gustav skulle nog gärna smaka;-)
  Möblerna var jättefina, passar ju perfekt i lgh!

  Ler när jag läser Moas blogg om bakning, nu är det som i somras då hon bakade heeela tiden på jobbet, tur att hon är i Bangkok nu annars hade vi snart rullat fram...

  kramar....Malin

  SvaraRadera