torsdag 3 november 2011

Löningsdax....

Vi har bestämt att betalning för galgarna numera bara ska ske 2 ggr i månaden oavsett hur många tillfällen som tjejerna lämnar in färdiga galgar hos Moew. Tidigare kunde lämna in så fort de behövde pengar så det kunde bli både 4 och 5 ggr per månad. Nu  får en större summa varje i mitten och slutet av varje månad så är min förhoppning att de kan planera bättre vad lönen ska användas till och kanske t o m spara en slant.
Jag lämnar över alla pengar till Moew så sköter hon betalningarna till tjejerna....skönt för då behöver jag aldrig förknippas med pengar när jag dyker upp.


En som blev extra glad när vi dök upp var Fon, hon var på topphumör och
då kan ju ingen annan deppa heller. Oron för att vattnet ska stiga finns alltid men det verkar som det finns planer på vart alla ska evakueras om det kommer att behövas


Husbygget ligger nere...snickarn säger att det beror på att det inte finns material och Wasannas syster menar att det är ingen ide att bygga förrän man vet om det ska bli översvärmningar eller inte....och det är klart inte så bra om cementsäckarna blöta!


Håkan och Martin, vänner från Sverige är här på besök....så de fick hänga med på rundan i slummen. Vi stannade och tog 3 icecoffee/choclate hos Ploys trevliga moster. Kan ju även vi smålänningar kosta på oss....45 baht, mindre än en tia, för 3!!!!


Sömmerskan, ute på gatan har lovat att hålla ögon och öron öppna om det skulle dyka upp en bra lokal för vårt galgprojektet.

4 kommentarer:

 1. Härligt med Fons glädje och att livet rullar på nästan som vanligt! Gillar också väldigt mycket att det blir fasta löneutbetlningar...!! Ah.. gillar allt du skrivit!

  SvaraRadera
 2. Fina Fon!
  Skönt att höra att alla har någonstans attt ta vägen OM det skulle behövas........

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen det där med att bli förknippad med pengar. Inte alltid så roligt./Gudrun

  SvaraRadera
 4. Har en bra plan som jag snart skall delge dig - ännu en! Kram

  SvaraRadera