måndag 5 december 2011

King Bhumibol 84 år

Idag fyller thailändarnas älskade Kung Bhumibol Adulyadej 84 år.

Hugo, Moa och jag åkte till Sanam Luang den stora parken intill Grand Palace....för att vara med om festligheterna. Gatorna var kantade av diverse försäljare och matstånd och vi trängdes med hundratusentals andra som gjort som vi, kommit för att hylla jubilaren.....nästan lite magisk stämning. Premiärministern Yingluck höll tal och sen avslutades festligheterna med ett jättefyrverkeri som lyste upp hela stan.


tidigare under dagen har kungen benådat tusentals fångar och han fick också lämnat sjukhuset, där han nu bott i minst 2 år, för att hålla tal till sitt folk.


Jag ville visa Hugo och Moa ett annat sätt att ta sig till Grand palace än vad vi annars åker. Klongbåt från Phrong plong klongen(kanalen) tyvärr gick den inte hela sträckan fram till  Ratchadamnoen utan vi fick snällt hoppa av efter halva sträckan och promenera till skytrainet......och ta vanliga vägen. Nästan thailändarna bar rosa....kungens färg.det är så fantastiskt att se hur otroligt älskad kung Bhumibol är av sitt folk.... thailändare i alla åldrar vallfärdade till parken för att att visa sin tacksamhet över att ha honom som sin kung....jag blir rörd över att när det gäller kärleken till sin kung....då är de verkligen enade.

 – The King is the heart and soul of Thailand…..avslutade den thailäske tv-reportern sin sändning med. och jag lånade det från thailandsreporter och fotograf Björn Larsson Asks artikel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar