fredag 10 februari 2012

en liten nykomling

Nan en av de unga ensamstående mödrarna som jag har kontakt med till och från, födde sin andra dotter för några veckor sedan.  På något sätt lyckades hon ta sig in på ett av sjukhusen här i Bangkok och eftersom barnet redan var på väg ut så var det ingen som kollade om det fanns någon som kunde betala för förlossningen. När allt var över och betalning kom på tal....så visade det ju sig att Nan hade inga pengar alls....Moew blev ju som vanligt inkallad och tillsammans lyckades de med gråt och böner få både sjuksköterskor och läkare att falla gråt och när Moew erbjöd sina sista slantar, 300 baht så nöjde de sig med det....och lät mor och dotter lämna sjukhuset. 

Frid och fröjd...kan man tänka, men problemen fortsätter....enligt Nan så har hela hennes släkt utom farmor helt tagit avstånd för att hon skaffat ytterligare ett barn utan att ha någon som är med och  delar försörjningen. Hon är inte välkommen hem till dem utan bor i farmorns lilla rum med sina barn

På Baan Chivit Mai , där Nan spenderar hela dagarna, älskar alla detta lilla barn.....både de vuxna och barnen på förskolan. Så där får hon mycket kärlek och pussar varje dag.
Nan är nu med i Häng På gänget och gör galgar, hon har redan hunnit tjäna en bra slant....att använda till sin lilla familj.

9 kommentarer:

 1. En stor kram till Nan och hennes lilla knytte! Och tack och lov för Häng På, som ger Nan en möjlighet att försörja sig och sina små!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häng På sponsrade nyligen en p-stav som varar i 5 år....inte till Nan men till en annan av de unga mammorna.

   Radera
 2. Häng På projektet fyller sin funktion men sexualundervisningen i detta land befinner sig på 1800-talet, kan göra vem som helst galen!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sex och samlevnads information har ag länge haft en dröm om att kunna genomföra....men också det faller på min ursla thai...du kanske kan hjälpa?

   Radera
  2. Behövs inga ord - en bild säger mer än tusen ord....

   Radera
 3. Nu var det ett tag sen igen som jag var inne här och det först jag ser när jag kommer in är detta lilla knyte. Tur att allt gick ganska bra trots allt.

  Kram till mamman och det lilla knytet!

  /Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. kul att du är tillbaka Stina...och snart bär det av till Thailand och värmen igen. kram

   Radera
 4. Vilken sött litet barn! Hoppas allt löser sig för lilla familjen. Denna historia känns långt in i hjärteroten på mig då jag har en adopterad flicka (från Thailand) här hemma.

  Vilket arbete ni gör!

  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack Maria....kul med lite uppmuntran. jag tror det kommer att lösa sig bra med den lilla...mamman är en bra tjej. Krama din lilla tjej

   Radera