måndag 20 februari 2012

pappadagar....

I Bangkok post kunde man läsa om införandet av pappadagar som nyligen blivit verklighet i Thailand. Det som vi svenskar, tar för självklart, har man här aldrig hört talas om..... Mammor får vara hemma 90 dagar med bibehållen lön i samband med födseln  men pappor har inte tidigare haft någon betald ledighet  alls. .
...men nu ska det ändras på detta, så från januari i år har "alla" nyblivna pappor inom statliga tjänster rätt till 15 pappadagar. Ännu är det väldigt få som vet om det så i  helgen ordnade man en träff för att pusha och informera blivande och nyblivna föräldrar att nyttja rätten till pappadagar. Regeringens talesman hoppas att privata sektorn nu ska följa efter och ge sina anställda samma möjlighet. Att detta kommer att stärka familjebanden är väl ingen som tvivlar på.....

Alla de som jobbar från tidig morgon till senan kväll i sina egna små gatustånd kommer ju inte att innefattas i denna rättighet....men vem vet de kanske också förstår värdet och låter fruktvagnen stå hemma några dagar.


När jag först såg bilden trodde jag det handlade om thaiboxare......som startat babyboxning ;) Bild från Bangkok Post.

1 kommentar: